Skip to content
Economie Societate

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut miercuri. La cât a ajuns

news.ro

ROBOR la trei luni.  Indicele ROBOR la 3 luni a coborât uşor miercuri, la 3,06% pe an, de la 3,07%, cotaţie la care stagna de şase zile, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), scrie antena3.ro.

ROBOR la trei luni. La începutul acestui an, indicele ROBOR la 3 luni era 2,99%, iar în perioada similară a anului trecut, ROBOR la 3 luni era 3,25% pe an.

ROBOR la trei luni. Pe de altă parte, indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a scăzut la 3,15% pe an, de la 3,16%, iar ROBOR la 9 luni a coborât la 3,20, de la 3,22% marţi.

ROBOR la trei luni. Indicele ROBOR la 12 luni a stagnat la 3,26% pe an, valoare la care se află din data de 23 august.

ROBOR la trei luni. Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, pentru al doilea trimestru, este de 2,63% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din primul trimestru al anului.

ROBOR la trei luni. IRCC pentru primul trimestru din 2019 a fost de 2,36%.

ROBOR la trei luni.În luna mai a acestui an a intrat în vigoare OUG 19/2019 care modifică modul în care este calculată rata pentru creditele în lei cu dobânda variabilă. Astfel, Ordonanţa 19 a stabilit indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), calculat trimestrial exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *