Skip to content
Europa Internațional

Indiferent cine va fi următorul premier al Marii Britanii, nimic nu mai schimbă acordul pentru Brexit (Comisia Europeană)

unionsyndicacale.eu

Acordul privind Brexitul este nenegociabil, astfel incat alegerea unui nou prim-ministru la Londra nu va schimba nimic, transmite Comisia Europeana, scrie Ziare.com.

Dupa ce a fost intrebat cu privire la promisiunea lui Boris Johnson, favorit sa fie viitorul premier, de a nu plati „factura” divortului intre UE si Marea Britanie daca nu se va schimba acordul, purtatorul de cuvant al Comisiei a afirmat:

Toata lumea stie care este acordul. Acest acord a fost aprobat de toate statele membre si alegerea unui nou prim-ministru nu va schimba acest lucru„.

Theresa May a demisionat oficial vineri din functia de lider al Partidului Conservator si, implicit, din cea de prim-ministru, ca urmare a esecului ei de a convinge Camera Comunelor sa accepte acordul privind Brexitul pe care l-a convenit cu Bruxelles-ul, ceea ce a condus la amanarea retragerii Regatului Unit din UE pana pe 31 octombrie.

Ea va ramane in functie pana la alegerea succesorului sau, asteptata in a doua parte a lunii iulie.

Fostul ministru de externe britanic Boris Johnson, principalul candidat la succesiunea Theresei May in functia de premier, a asigurat ca va refuza sa achite „factura de divort” a Marii Britanii catre Uniunea Europeana, in valoare de 39 de miliarde de lire sterline, daca aceasta din urma nu va accepta conditii mai bune privind retragerea britanica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *