Skip to content
Politică

Indignare la Ambasada Israelului după afirmațiile lui Andrei Caramitru (USR): Atrocitățile războiului nu trebuie să-și găsească locul în campania electorală a vreunui partid

Ecopolitic
" "

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, a reacționat la afirmațiile lui Andrei Caramitru (USR), care a comparat Holocaustul cu situația actuală a României.

„Din păcate, din nou, constatăm cu dezamăgire că un politician român se folosește de termenul „Holocaust” într-un context total nepotrivit. Moartea a milioane de oameni nevinovați nu trebuie minimalizată iar atrocitățile războiului nu trebuie să-și găsească locul în campania electorală a vreunui partid. România a făcut pași importanți în combaterea anti semitismului și este fără îndoială un model de urmat în regiune. Educația despre Holocaust și despre ororile îndurate de milioanele de oameni este extrem de importantă, de aceea ignoranța în acest sens nu trebuie tolerată. Îl invităm pe domnul Andrei Caramitru să se documenteze mai mult și să viziteze Memorialul Victimelor Holocaustului Yad Vashem de la Ierusalim”, transmite ambasadorul Israelului.

" "
" "

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Andrei Caramitru a comparat Holocaustul cu situația actuală a României. După ce a primit numeroase critici în mediul online, el a schimbat cuvântul “Holocaust” cu termenul “genocid”.

“Holocaustul României. CUM NE OMOARĂ ȘI NE ALUNGĂ. CA SĂ FURE.
Corupția ucide și distruge. Știm asta. Știți însă care e dimensiunea? Un genocid uriaș. În fiecare an : 100’000 de morți, 200’000 de oameni care pleacă în diaspora, 100’000 de oameni care fug din zonele sărace controlate de mafia PSD către orașele mari din țară. Un oraș cât Clujul care moare sau fuge. In fiecare an. Pentru ca ei să stea in vile mari, să își facă vacanțele în Brazilia, să își plaseze amantele pe salarii mari la stat, copiii lor să meargă cu Porsche la club.
E mai rău decât ce am suferit în al doilea război mondial. Atunci am avut 250’000 de morți în 4-5 ani (50-60’000 pe an)”, a scris Andrei Caramitru pe contul său de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *