Skip to content
Societate

Îndrumar pentru părinţi. Cum ne apărăm copilul de SARS-Cov-2

Inquam Photos / Octav Ganea

În faţa Omicron, cele mai vulnerabile categorii sunt nou-născuţii (copii cu vârsta de până în 28 de zile) şi sugarii (copii cu vârsta de până într-un an), spun medicii ieşeni, care au publicat un ghid pentru părinţi, potrivit adevarul.

Mini-trusa de urgenţă, informaţii despre cum se manifestă tulpina Omicron a SARS-Cov-2 la copii, dar şi care sunt paşii de urmat în cazul în care cel mic a fost diagnosticat cu COVID-19. Cu asta vin medicii ieşeni în sprijinul părinţilor, mai ales acum, în contextul în care se constantă o creştere alarmantă a numărului de copii internaţi în spital.

„Vă reamintim că dintre micuţii noştri pacienţi, cele mai vulnerabile categorii sunt nou-născuţii (copii cu vârsta de până în 28 de zile) şi sugarii (copii cu vârsta de până într-un an). Principalele simptome ce caracterizează aceste categorii de vârstă sunt: febră care nu cedează la antitermicele uzuale administrate per os, inapetenţă (lipsa poftei de mâncare), astenie (stare de oboseală marcată) sau agitaţie extremă, plâns inconsolabil sau areactivitate, diaree, vărsături, convulsii sau modificări de respiraţie. Subliniem că în acest val pandemic manifestările respiratorii sunt mai puţin frecvente decât celelalte manifestări enumerate mai sus”, explică medicii ieşeni.

Potrivit acestora, dacă aceste simptome afectează starea de sănătate a copilului, părinţii sunt sfătuiţi să solicite un  consult iniţial la medicul de familie sau medicul pediatru, care în funcţie de gravitatea manifestărilor îi va direcţiona sau nu către Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului de care aparţin teritorial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *