Skip to content
Politică

Inevitabilul s-a produs: deputatul Nicolae Păun, reţinut de DNA în dosarul lui Mădălin Voicu

Inevitabilul s-a produs: deputatul Nicolae Păun (din partea Partidei Romilor) a fost reţinut, joi după-amiază, de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în acelaşi dosar în care este implicat şi deputatul PSD Mădălin Voicu.

Amintim că, miercuri, Camera Deputaţilor a aprobat cererea DNA de reţinere şi arestare a lui Nicolae Păun, cu 166 de voturi „pentru” și 86 „împotrivă”.

Deputaţii nu au putut să voteze săptămâna trecută cererea de arestare a deputatului din lipsă de cvorum.

Redăm mai jos comunicatul DNA trimis, joi, PSnews.ro:

„În completarea comunicatului nr. 114/VIII/3  din 10 februarie 2016,  Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

 

         Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Camerei Deputaţilor, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de D.N.A. (cerere de încuviințare a reţinerii şi a arestării preventive), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au  dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore,  începând de la data de 25 februarie 2016, a  inculpatului PĂUN NICOLAE, deputat,  pentru următoarele infracțiuni:

  • folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene
  • schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene,
  • deturnarea de fonduri,
  • spălarea banilor,
  • efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,
  • cumpărarea de influenţă,
  • influenţarea declaraţiilor,

toate în formă continuată

 

                   Detalii referitoare la starea de fapt se regăsesc în comunicatul 114/VIII/3  din 10  februarie 2016 .

 

         Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

 

         La data de 25 februarie 2016, inculpatul PĂUN NICOLAE urmează să fie prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

         Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *