Skip to content
Politică

Inevitabilul s-a produs: Guvernul a retras ordonanţa privind salarizarea bugetarilor. Suciu: Nu suntem noi autorii bugetului!

Inevitabilul s-a produs: Guvernul României a retras ordonanţa de urgenţă (OUG) privind salarizarea bugetarilor.

Anunţul a fost făcut de către Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Oficialul a precizat că scopul Guvernului este să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, în limitările fiscal-bugetare aferente perioadei 2016-2017.

„Scopul Guvernului era să intre cu acest proiect de ordonanţă. (…) Am înţeles îngrijorările legate de grila în sine, care, pe anumite repere, era mai redusă decât grila din 2010. Dacă ordonanţa ar fi fost respinsă, ar fi existat riscul unui vid legislativ şi ca aceste noi grile salariale să le înlocuiască pe cele vechi. Începând de mâine, vom avea o nouă abordare a acestui subiect, vom comunica mai mult şi vom avea întâlniri cu partenerii sociali, pentru a clarifica toate aspectele. (…) Acest Guvern a preluat un buget deja făcut pentru 2016 de fostul Guvern. Nu există elemente care să susţină majorări salariale. Nu suntem noi autorii bugetului respectiv; suntem gestionarii bugetului”, a explicat Suciu.

Dan Suciu a adăugat că, dacă ar fi existat astfel de elemente, ele „ar fi fost scoase în evidenţă de mult şi le-am fi avut şi noi la dispoziţie”.

„În consecinţă, discuţii pe alte majorări nu au nicio legătură cu realitatea”, a mai spus purtătorul de cuvânt, accentuând nevoia de a fi găsite surse suplimentare pentru bugetul de stat.

Nu în ultimul rând, Dan Suciu a afirmat că o discuţie privind astfel de surse bugetare va avea loc „în partea a doua a anului”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *