Inflaţia ar putea atinge 250%, iar recesiunea 2,5%, în 2024 în Argentina, estimează OCDE

Sursă foto: a-z-animals.com
Sursă foto: a-z-animals.com

Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) îşi revizuieşte în creştere puternică previziunile cu privire la inflaţie în Argentina în 2024 – de la 157,1%. în noiembrie. la 250,6%, în urma unei creşteri puternice a preţurilor la sfârşitul lui 2023, după instalarea la putere a lui Javier Milei, un anarho-capitalist, relatează AFP.

”Inflaţia globală a accelerat la sfârşitul lui 2023, ceea anunţă un efect puternic asupra inflaţiei anuale medii în 2024”, estimează OCDE într-un raport publicat luni, în plină dezbatere în Parlamantul argentinian a unei serii de reforrme de dereglementare controversate.

Creşterea preţurilor a accelerat puternic în decembrie în Argentina – la 25,5% -, după o devalorizare cu peste 50% a peso de către noul lider, cu scopul de a stabiliza economia, padă a unei inflaţii şi unei îndatorări cronice.

În 2023, inflaţia a atins 211,4% – un ”record” de mai multe zeci de ani.

”Turcia şi Argentina constituie excepţii”, scrie OCDE, ”în măsura în care ratele lor ale inflaţiei mult mai mari rezultă din orientarea anterioară de acomodare a unor politici macroeconomice”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL