Skip to content
Politică

Inflație record în UE. Liderii politici și băncile centrale au luat deja primele măsuri, susține Cristian Bușoi: Avem nevoie de o mai bună disciplină fiscală

Facebook

Toți liderii politici conștientizează perioada grea și faptul că inflația va produce efecte negative mari, spune europarlamentarul liberal Cristian Bușoi, într-un interviu pentru PS News.

”Pot să vă spun că atât liderii politici cât și conducerea băncilor centrale și-au conjugat eforturile pentru combaterea fenomenului inflaționist și diminuarea efectelor inflației și prețurilor mari la energie. De altfel, s-a putut observa că s-a luat măsura creșterii ratei dobânzilor ca primă soluție necesară. Avem nevoie de o mai bună disciplină fiscală, de politici sectoriale coerente și să economisim mai mult. Sunt sigur că într-o perioadă relativ scurtă, în câteva luni, vom vedea primele efecte benefice ale măsurilor luate în această perioadă.

Este o perioadă grea, suntem de câțiva ani în crize globale succesive, care acum se și suprapun, dar cu calm și cu măsuri eficiente vom trece cu bine”, a spus europarlamentarul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *