Skip to content
Sport

Informare meteo de ninsori și vânt intens! Ce zone sunt vizate

reporterNTV.ro

Weekend cu vreme de iarnă autentică, în mare parte din țară. Sâmbătă dimineaţă, la ora 8, a intrat în vigoare o informare meteo de ninsori și vânt intens. Se vor semnala viscol în zonele montane şi ceaţă densă în partea Moldovei.

În intervalul 9 decembrie, ora 08:00 – 10 decembrie, ora 20:00, se vor semnala precipitații mixte în vest, nord și centru, predominant ninsori la munte și strat de zăpadă consistent la altitudini mari, intensificări ale vântului, potrivit Realitatea.net

În intervalul menţionat, treptat aria precipitațiilor va cuprinde toate regiunile. În vestul, nordul și centrul țării, pe parcursul zilei de sâmbătă (9 decembrie), vor fi precipitații la început sub formă de ploaie, apoi mixte, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică (9/10 decembrie), mai ales sub formă de ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiții de polei.

Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp, cu precădere în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul va avea intensificări în zonele montane, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea redusă. Intensificări temporare vor fi și în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice și sudice, unde se vor atinge 50…70 km/h.

Treptat, dinspre partea de vest și nord vin precipitații. Pot fi la început ploi și la munte lapoviță și ninsoare, apoi treptat, odată cu răcirea vremii, duminică vor fi doar ninsori la munte, precipitații mixte în zonele mai joase din partea de vest, centru și de nord și mai ales ploi în rest, în sud și sud-est.

La munte, ninsorile vor fi însoțite de un vânt foarte puternic, ajungând pe crestele cele mai înalte la 100 de kilometri.

În zonele mai joase vântul va spori senzația de rece. Duminică, maximele nu vor mai depăși 7 grade în zonele de sud și sud est, iar în zonele de nord și vest temperaturile vor fi în jurul valorii de 0 grade.

Minimele nopții de duminică spre luni vor fi toate negative pe teritoriul întregii țări și în zonele depresionare vor coborî până la -10 grade.

Este posibil ca la sfârșitul săptămânii viitoare să fie ninsori și în zonele joase”, a anunțat Florinela Georgescu, directorul ANM, la postul public de televiziune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *