Skip to content
Republica Moldova

Informații contradictorii despre focurile de armă din Cobasna. „Ministerul de interne” de la Tiraspol confirmă împușcăturile

geckalmisyolcu.com

Aşa-zisul Minister de Interne al Transnistriei, regiune separatistă prorusă a Republicii Moldova, susține că în timpul nopţii de marţi spre miercuri au fost trase focuri de armă dinspre Ucraina asupra satului Cobasna unde se află un mare depozit de armament şi muniţii.

„Noaptea trecută mai multe drone au fost observate deasupra satului Cobasna din raionul Rîbniţa. Aparatele de zbor au fost lansate din Ucraina. În dimineaţa zilei de 27 aprilie, în jurul orelor 08:45, din direcţia ucraineană s-au tras focuri de armă în direcţia localităţii Cobasna”, se menţionează în mesajul instituţiei, citat de Deschide.md,

Potrivit „ministerului”, au fost de asemenea detectate drone care, după cum susţine acesta, au fost lansate din Ucraina.

Iniţial, agenţia de presă a separatiştilor de la Tiraspol, novostipmr, a anunţat pe canalul său de Telegram că focuri de armă au fost auzite în dimineaţa zilei de miercuri în apropierea depozitelor de armament din Cobasna, informaţie care a fost infirmată apoi de reprezentanţii Transnistriei în Comisia Unificată de Control.

Marţi, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, pe care îl convocase mai devreme în regim de urgenţă, că incidentele care au avut loc recent în Transnistria constituie o escaladare a tensiunilor şi au fost provocate din interiorul regiunii separatiste transnistrene.

De precizat că depozitul din Cobasna se află la doar 2 km de Ucraina. Anterior se menționa că în Cobasna sunt depozitate aproximativ 20.000 de tone de arme și muniții. BBC scria anterior că o explozie la depozitul din Cobasna ar fi echivalentă cu detonarea bombei nucleare asupra Hiroșimei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *