Skip to content
Politică

Informații EXPLOZIVE: MOTIVUL citației lui Manda la DNA EXCLUSIV SURSE

Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Psnews.ro vă prezintă în cele ce urmează cele mai recente informații ale prezenței lui Claudiu Manda la sediul Direcției Național Anticorupție.

DETALII AICI: Claudiu Manda, Șeful Comisiei de Control al SRI, s-a prezentat la DNA

Senatorul PSD, Claudiu Manda a fost citat ca martor, marți, la sediul DNA, într-un dosar instrumentat de procurorul Alexandra Lăncrănjan, procuror de caz și în dosarul TelDrum.

Surse din PSD ne-au declarat că dosarul vizează împăduririle fictive făcute pe 93 de hectare în comuna Crângeni din județul Teleorman.

Potrivit explozivnews.ro, dosarul la care am făcut referire mai sus, a cauzat un prejudiciu de peste o jumătate de miliard de lei vechi, sumă la care se vor adăuga majorări şi penalităţi. Întreaga afacere a ieşit la iveală în urma unui control efectuat de Curtea de Conturi Teleorman, în anul 2013.

Ulterior, au fost sesizate instituţiile statului. La finele lui 2014, pe 16 decembrie, s-a deschis un dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie. După trei ani de cercetări, pe 9 noiembrie 2017, s-a emis o Ordonanţă, semnată de către procurorul Alexandra Carmen Lăncrăjan. scrie infotr.ro

În documentul cu pricina se arată că “ la data de 16.12.2014, PICCJ-Direcţia Naţională Anticorupţie- Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, constând în aceea că persoane din Consiliul judeţean Teleorman şi al Consiliului Local al comunei Crângeni, cu ajutorul reprezentanţilor SC Padverde SRL, şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, în cadrul procedurii de atribuire a contractului de prestări servicii, privind împădurirea terenurilor degradate şi au recepţionat în fals împădurirea unei suprafeţe de teren de 103, 08 hectare, atestându-se predarea-primirea a 515.400 de puieţi de salcâm şi efectuându-şe plata nelegală a contravalorii acesteia”.

Conform Raportului Curţii de Conturi Teleorman “din documentele prezentate de U.A.T.C. Crângeni, a rezultat că lucrările de împădurire au fost efectuate doar pe o suprafaţă de 10,76 ha, pentru suprafaţa de 92,32 ha, primăria comunei respective nu a putut prezenta documente care să ateste că şi această suprafaţă a fost împădurită. Volumul plăţilor efectuate pentru suprafaţa de 92,32 ha neîmpădurită la nivelul comunei Crângeni, a fost estimat la valoarea de 54.376,48 lei (92,32 ha x 5.000 puieţi/ha x 0,1178 lei/buc/puiet)”.

Având în vedere ordonanţa DNA, Consiliul Judeţean Teleorman vrea să iniţieze acţiuni civile pentru recuperarea prejudiciului din dosarul penal, proiect ce se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 15 februarie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *