Skip to content
Politică

Informator al Securității, la cârma unei companii a PMB. Wring: Aici s-a ajuns! EXCLUSIV

lcd.juanfutbol.com

Consilierul general Roxana Wring – președintele filialei din București a Uniunii Salvați România (USR) – a oferit vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care și-a exprimat revolta pentru faptul că un informator al Securității a ajuns la conducerea unei companii a Primăriei Generale.

CITIȚI ȘI: Vă era dor de Epoca de Aur? Crainic al TVR-ului comunist, în fruntea unei firme înființate de Firea

Așa cum puteți vedea în linkul de mai sus, este vorba despre Cornelius Roșiianu, prezentatori ai știrilor TVR și înainte, și după Revoluție. El a fost numit în Consiliul de Administraţie al Companiei Municipale Pază şi Securitate Bucureşti. Roșiianu – care i-a fost mentor lui Firea când aceasta a lucrat în Televiziunea Română (în anii ’90). CNSAS a stabilit că același Cornelius Roșiianu a fost recrutat de către Securitate ca informator, dar nu au putut fi identificate note concrete semnate de către acesta (detalii AICI).

Revenind la Roxana Wring, trebuie să spunem că șefa USR-iștilor bucureșteni a declarat pentru PSnews.ro că situația lui Cornelius Roșiianu nu este nici pe departe singulară, mulți oameni fiind promovați în cele 22 de societăți ale Primăriei Capitalei mai degrabă pe bază de loialitate față de partid decât pe principiul competenței.

„Mi se pare neavenită, dar să știți că nu este singurul caz! Cazul ăsta probabil că este cel mai evident. Din informațiile pe care noi le avem și văzând oamenii care deja au apărut în fața Consiliului General, aceste companii nu angajează pe meritocrație. Ele angajează numai pe relațiile cu partidul de guvernământ, pe bază de prietenii, de înțelegeri secrete și așa mai departe. Deci nu știu ce caută domnul Roșiianu acolo, fiindcă nu văd care-i sunt calitățile. Dar, din păcate, nu avem de a face cu o excepție, ci vorbim aici despre o regulă. Aceste companii angajează astfel de oameni, pentru că acești oameni sunt cei pe care PSD-ul îi poate mai târziu folosi în campania electorală, pe care îi poate supraveghea și coordona în propriul interes. E trist, dar aici s-a ajuns în capitala României”, a afirmat Wring.

În continuare, am întrebat-o pe Roxana Wring cum i se pare faptul că, deși Gabriela Firea a precizat în repetate rânduri că a înființat cele 22 de companii după modelul administrației locale din Viena, aceeași municipalitate vieneză are în subordine numai 7 (șapte) firme.

„Cifrele sunt cea mai mică problemă. Sunt 22 de companii la noi, pentru că doamna Firea avea interes să angajeze cel puțin 5.000 de viitori votanți PSD și oameni care să lucreze în campanie. Diferența însă este de la cer la pământ: Viena are companii municipale, un holding municipal încă de la sfârșitul anilor ’70. Numai că viziunea este cu totul alta: acolo holdingul municipal este de fapt un parteneriat public-privat, iar rațiunea înființării lui este tocmai de a atrage fonduri private și know-how privat către administrația publică locală, pentru a îmbunătăți serviciile către cetățeni. În București, absolut fiecare leu din bugetul acestor companii înființate de doamna Firea vine din bugetul local. Deci noi atragem în aceste companii know-how-ul unor domni cum este domnul Roșiianu, pe când la Viena se atrage know-how-ul unor oameni care au lucrat în domeniul lor pe piața liberă (deci experimentați), și-au obținut pozițiile pe merit… Nu este absolut nicio asemănare între cele două modele. Știu că doamna Firea tot invocă Viena, dar cei care au curiozitatea să intre pe site-ul primăriei de la Viena și să vadă ce înseamnă holdingul vienez! Cu totul altceva”, a replicat Wring.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *