Skip to content
Politică

Înfrângere de etapă pentru procurori: Chiliman, ACHITAT în primă instanță

puterea.ro
" "

Citiți în cele ce urmează despre o înfrângere de etapă suferită de către procurori: Andrei Chiliman (fost primar PNL al Sectorului 1) a fost ACHITAT în primă instanță.

Nu este vorba, totuși, despre cele trei dosare pe care i le-a deschis DNA, ci despre unul mai puțin cunoscut, instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și trimis în instanță în octombrie 2015.

" "
" "

Chiliman a fost achitat joi de către Judecătoria Sectorului 1 în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu acordarea ilegală a unei autorizaţii pentru o terasă, relatează Mediafax.

Alături de fostul edil au fost achitate şi celelalte două persoane cercetate în dosar: Petrică Marius Ionescu (fost directorul executiv al Direcţiei Utilităţi Publice din primărie) şi Georgiana Constantina Derdene (fost şef al Serviciului Utilităţi Publice), învinuiți tot de abuz în serviciu.

„În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală rap. la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatului Chiliman Andrei Ioan, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu”, faptă prevăzută în art. 297 alin. (1) din Codul penal. În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală rap. la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatului Ionescu Petrică Marius, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu”, faptă prevăzută în art. 297 alin. (1) din Codul penal. În baza art. 396 alin. (5) din Codul de procedură penală rap. la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I din Codul de procedură penală, dispune achitarea inculpatei Derdene Georgiana Constantina, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu”, faptă prevăzută în art. 297 alin. (1) din Codul penal”, se arată în minuta achitării.

Chiliman este acuzat că, împreună cu Ionescu şi Derdene, a emis ilegal o autorizaţie de funcţionare pentru o terasă, fără acordul unora dintre vecinii „direct afectaţi şi cunoscând opoziţia fermă şi explicită a acestora pentru eliberarea autorizaţiei”. Potrivit procurorilor, terasa putea fi deschisă numai cu acordul vecinilor şi în urma unei hotărâri a Consiliului Local, care, în cazul de faţă, nu a fost una favorabilă.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *