Skip to content
Politică

Înfrângere grea pentru DNA. Instanţa a respins solicitarea procurorilor de arestare a unui inculpat celebru

Procurorii DNA au suferit o înfrângere usturătoare în cazul unui inculpat celebru. Instanţa a respins solicitarea acestora de arestare a fostului judecător de la Curtea Constituţională, Toni Greblă.

După ce a petrecut 24 de ore în arest în baza unei ordonanțe de reținere emisă de DNA, judecătorul de drepturi și libertăți a refuzat să emită mandat de arestare pe motiv că DNA se bazează doar pe supoziții.

Din punct de vedere al Judecătorului de drepturi și libertăți nu a fost argumentat, nu a fost dovedit un comportament în sarcina inculpatului Toni Greblă care să genereze o astfel de măsură, astpect învederat și în hotărârea Scundeanu c. România din 16 februarie 2010, CEDO, care a sancționat utilizarea excesivă a noțiunii de pericol pentru “buna desfășurare a procesului penal” în situații abstracte sau diferite.

Trecând peste formalismul generat de conținutul solicitării, care face referire în mod constant la indicii și nu la probe așa cum cer textele de lege arătate și la suspiciuni rezonabile ți nu la probe din care să rezulte suspiciunea rezonabilă că împotriva inculpatului toni Greblă trebuie luată măsura arestului la domiciliu ; însă respectând exigențele CEDO, și toate reglementările ce vizează buna desfășurare a procesului penal, prin raportare la toare argumentele expuse și ca o consecință direct a celor constatate, Judecătorul de drepturi și libertăți apreciază că, judecarea inculpatului Toni Greblă în stare de libertate, prin neluarea nici unei măsuri preventive, se circumstanțiază cerinței și criteriilor stabilite pentru asemenea situații, și nu sunt de natură să impună luare vreunei măsuri”, scrie în raportul de motivare în cazul fostului judecător CCR Toni Greblă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *