Skip to content
Politică Video

Infrastructura, copilul bolnav al României. Daraban: Și aici s-a văzut o cale de a face bani ușor! EXCLUSIV

psnews.ro
" "

Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a fost invitatul celei mai recente ediții a emisiunii ”Puterea Știrilor”, prezentată de redactorul-șef PSnews.ro

În cadrul emisiunii, printre altele, Daraban a vorbit și despre situația deficitară a infrastructurii din România, despre care președintele CCIR susține că este ”un subiect tabu”.

" "
" "

Este un punct slab la toate guvernele României de după Revoluție. Infrastructura a fost și este un subiect tabu pe care nimeni nu vrea să îl dezbată din simplul motiv că și în infrastructură s-a văzut o cale de a face bani ușor, vezi exproprierile, pentru că asta este marea problemă. La ora actuală, noi nu suntem în stare să oferim un traseu pentru o autostradă. Și când spun să avem traseul, să îl avem, pe de o parte, în proprietate, pentru că este și o condiție ca să obții bani europeni aici.

Pe de altă parte, să îl ai liber de sarcini, adică să nu mai stăm că nu are ursul pe unde să treacă, sau mistrețul, sau liliacul, sau veverița. Eu am rugat, când mai vorbesc cu ziariștii care au acces la câte un decident politic căruia i-a intrat în obicei să deseneze la hartă, să îl întrebe pe decidentul respectiv, dacă sub pata aceea de cariocă ce o trasează pe o hartă, , terenul de dedesubt este o proprietate. Pentru că dacă nu este proprietate, putem să mâzgălim harta României cum vrem, să ne treacă prin cap tot felul de trasee de autostrăzi, nu o să se facă niciodată nimic”, a declarat Mihai Daraban.

Puteți urmări secvența video de la minutul 08:18 la minutul 11:20:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *