Skip to content
Politică

Infrastructura, copilul bolnav al României. Președintele CCIR îi pune la colț pe guvernanți: Chiar trebuie vot pentru o autostradă? EXCLUSIV

psnews.ro
" "

PSnews.ro a luat parte, miercuri seara, la cel mai important eveniment al anului, pentru mediul de afaceri românesc. Camera de Comerț și industrie a României a premiat miercuri, 7 octombrie, cele mai performante companii din România, în cadrul Galei „Topul Național al Firmelor”, ediția cu numărul 25. În total, peste 12.400 de companii s-au clasat în top 10 în diferite sectoare de activitate.

În același timp, au fost acordate și premii speciale pentru aportul adus activității economice din România, pe diferite segmente esențiale.

" "
" "

Cel mai important premiu CCIR, „Meritul comercial”, a fost acordat ambasadorului SUA la București, Hans Klemm, iar din zona de business cu impact semnificativ au primit premii de excelență companii precum Coca Cola HBC și Dacia. La eveniment a luat parte și președintele României, Klaus Iohannis.

Într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro, gazda evenimentului, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a atras atenția asupra celei mai mari probleme cu care se confruntă ”orice ramură din economie”: lipsa infrastructurii.

Este cea mai mare piedică pe care o are orice ramură din economie. Fie că vorbim de industrie, agricultură, turism. Toți suferă din lipsa de infrastructură. Suntem sufocați. Nu mai lipsim de costurile adiționale pe care agentul economic român le plătește din această lipsă de infrastructură pe care concurența lui din alte țări ale UE nu o plătește. Noi avem acest handicap pe toată linia. Avem costuri mari, costuri de aprovizionare, costuri de distribuție”, a declarat Mihai Daraban pentru PSnews.ro

În acest context, i-am amintit președintelui CCIR că în aceeași zi, proiectul Autostrăzii Unirii, așa cum a fost supranumită A8 Tg. Mureș – Iași – Ungheni, a fost aprobat printr-o lege în Parlament. Legea adoptată prevede ca autostrada va avea o lungime de 320 de km și va porni de la granița cu Republica Moldova, unde va începe cu un pod peste Prut. Autostrada va fi făcută din fonduri europene iar proiectul trebuie să demareze în 30 de zile de la promulgarea legii de către președinte.

Însă, Mihai Daraban a avut o reacție tranșantă, susținând că nu era nevoie de un vot pentru a se face o autostradă în România. Mai mult. președintele CCIR  a susținut că este interesant de știut dacă în urma votului există terenul pentru autostradă.

Dar chiar trebuie vot, întreb și eu retoric așa. Chiar trebuie vot pentru o autostradă? Nu știu dacă în urma votului există terenul pentru autostradă, pe mine asta mă interesează. Dacă există terenul fizic pentru a putea construi autostrada. Noi putem să votăm și o linie de carusel între planeta Pământ și Lună, știți cum e. Votul și vrutul sunt libere, dar care va fi finalitatea?”, a conchis acesta.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *