Skip to content
Societate

Înfrăţire “istorică” între Galaţi şi Brăila. Autorităţile au semnat un protocol pentru realizarea unui aeroport internaţional

facebook/Tarom

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, anunţă încheierea unui protocol cu judeţul Brăila pentru realizarea unui aeroport internaţional, care să deservească întreaga regiune.

Conform preşedintelui CJ Galaţi, un aeroport în acest judeţ ar contribui mult la dezvoltarea întregii regiuni.

Vom lucra împreună cu colegii de la Brăila pentru ca proiectul aeroportului să devină realitate. Este fără doar şi poate una dintre cele mai aşteptate investiţii, care ar ajuta mult la dezvoltarea întregii regiuni. Ştiu că se vorbeşte de mulţi ani de acest proiect, însă, acum, pentru prima oară se fac paşi concreţi pentru a realiza acest vis al celor care trăiesc în zona Galaţi- Brăila şi nu numai, în condiţiile în care de acest aeroport ar putea beneficia şi cei din Vrancea sau din localităţile de frontieră din Republica Moldova„, afirmă el.

Conform preşedintelui Consiliului Judeţean, în bugetul de anul acesta au fost prevăzuţi bani pentru realizarea primelor expertize şi analize, precum şi a mai multor documente tehnice necesare pentru a obţine, prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Comunitară pentru Infrastructura de Transport,, fonduri nerambursabile pentru construirea aeroportului.

Acum avem şi un avantaj foarte mare, şi anume faptul că acest obiectiv de investiţii a fost inclus în Master Planul General de Transport al României. În plus, nu mai suntem singuri în acest demers, ci împreună cu partenerii de la Brăila.

De altfel, cred că este primul proiect major, cel puţin din ultimii ani, în care, fără niciun fel de orgoliu, chiar şi dincolo de hârtii şi proceduri, cele două judeţe îşi dau mâna pentru a realiza o investiţie atât de importantă”, a mai declarat Fotea, conform news.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *