Skip to content
Politică

Înghesuiala din închisori. Salvarea poate veni din Norvegia

huckmagazine.com

Persistă dezbaterile în ceea ce privește supraaglomerarea cu care se confruntă închisorile din România. Soluția la această problemă ar putea veni din Norvegia.

Marius Vulpe, noul director al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), a declarat, într-un interviu publicat vineri de Mediafax, că se poartă negocieri pentru construirea de noi clădiri în actualele penitenciare din ţară, cu bani norvegieni, ca soluţie pe termen scurt pentru supraaglomerare.

Director general interimar al ANP de pe 1 august, Marius Vulpe susţine că sunt purtate negocieri cu parteneri norvegieni pentru ridicarea, cu fondurile acestora din urmă, de noi clădiri în actualele închisori din ţară, acolo unde sunt identificate posibilităţi, şapte penitenciare fiind înscrise deja pe listă. Demersul vine ca soluţie temporară la supraaglomerarea din închisori, în acest sens fiind începute identificările în teren.

Marius Vulpe a vorbit şi despre lipsa de motivaţie a medicilor care ar trebui să vină să lucreze în sistemul penitenciar, în prezent fiind doar 139 de doctori la nu mai puţin de 30.000 de deţinuţi. De asemenea, şeful ANP consideră ca fiind o problemă „migraţia foarte mare” a deţinuţilor, considerând-o, în unele situaţii, „cauza existenţei insectelor” în celule.

Marius Vulpe consideră că nu sunt suficiente posibilităţile de lucru în închisoare şi spune că sistemul „a avut o problemă” în cazul aşa-zişilor deţinuţi-scriitori.

Citiți AICI întregul interviu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *