Skip to content
Coronavirus

Îngrijorare în Coreea de Sud: 111 pacienți au fost retestați pozitiv cu noul coronavirus, după ce fuseseră declarați vindecați

Inquam Photos / George Calin

Noi îngrijorări în lupta cu coronavirusul: 111 sud-coreeni au fost retestați pozitiv, după ce fuseseră declarați vindecați, a anunțat presa locală. Specialiștii cred că pacienții respectivi nu s-au infectat din nou, ci mai degrabă nu s-au imunizat complet și virusul s-a reactivat, mai ales că noile confirmări au venit la scurt timp după ce ieșiseră din carantină.

Pe de altă parte, este posibil și ca testele să fi indicat rezultate eronate.

Acum, oamenii de știință încearcă să determine cum s-a ajuns într-o astfel de situație. Rezultatele cercetărilor lor vor fi împărtășite Organizației Mondiale a Sănătății.

O altă îngrijorare este legată de posibilitatea ca pacienții vindecați să transmită virusul. Unii specialiști spun că datorită anticorpilor dezvoltați în lupta cu virusul, pacienții vindecați nu sunt contagioși, relatează digi24.ro.

Coreea de Sud a fost una dintre primele țări afectate de coronavirus. Statul asiatic a avut doar 214 de decese raportate din 10.512 cazuri înregistrate de infecție și a reușit să țină epidemia sub control în special datorită unui program extins de testare. 7.000 de oameni au fost declarați vindecați.

Pe de altă parte, China se confruntă și ea cu o reactivare a virusului la unii pacienți, dintre care unii au murit după externare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *