Îngrijorat, speriat, stresat? Hai să râdem cu USR și AUR

bogdan stoica

Nu-s fan, nu-s nici un fanatic anti. Pentru mine, USR și AUR sunt divertisment politic. De o parte, avem un partid votat de oameni foarte deștepți și mișto dar compus și condus de niște corporatiști mediocri, genul care se remarcă exclusiv prin tonul entuziast la ședințele de vânzări. De cealaltă parte, avem un partid doldora de idei care mi se par mișto, dar care sunt povestite de niște oameni de care mi-ar fi frică dacă ar ajunge în establishment. În condițiile astea, nici USR nici AUR nu pot depăși cele 20 de procente pe care le au datorită caracterului inedit al mesajelor lor dar și prestației proaste a coaliției de moment.

Ce mă fascinează cu adevărat la USR și la AUR este lipsa de adaptare la context. România are o agendă publică de țară de lumea a treia, colcăim de probleme sistemice, de monștri cu drept de vot, de influenceri bătuți în cap și de conducători cu spinări de slugă. Ai zice că un partid de opoziție care vrea să crească ar folosi genul ăsta de muniție pentru a trage zilnic salve de artilerie politică devastatoare. USR și AUR nu o fac, însă.

Astăzi, la ora la care scriu textul ăsta, România discută despre pornografia muzicală de la Untold, despre falsele ieftiniri de produse ale lui Ciolacu, despre iminentul faliment al fermierilor și despre noile poveri fiscale pentru IMM-uri. Ce crezi că are de spus USR despre asta? „Am pornit o caravană de propagandă pro-pădur”, iar AUR ne asigură că luminarea minții de Sfânta Sărbătoare a Schimbării la Față a Domnului va aduce „slava lui Dumnezeu”.

Aș râde, ca de obicei, dar nu-mi vine. Râd de situațiile amuzante neașteptate, nu de proști. Iar partidele care nu vor să crească îmi stârnesc suspiciuni, nu hohote de râs.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: