Skip to content
Societate

INHGA: Debitul Dunării, în creştere până la 5.900 metri cubi/secundă pe parcursul săptămânii viitoare

gazetagalatiului.ro
" "

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere pe parcursul săptămânii viitoare până la valoarea de 5.900 metri cubi/secundă (mc/s), însă se va situa sub media multianuală a lunii aprilie, de 7.900 mc/s, conform prognozei emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până pe 10 aprilie 2021.

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere, exceptând prima parte a intervalului, când vor fi relativ staţionare pe sectorul Olteniţa – Tulcea.

" "
" "

Conform INHGA, în perioada 4 – 10 aprilie 2021, prognoza pentru râurile din România arată că debitele medii zilnice, în primele trei zile ale intervalului, vor fi în general în creştere ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.

„Creşteri mai importante de niveluri şi debite ca urmare a precipitaţiilor mai însemnate cantitativ prevăzute, sub formă de aversă, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot înregistra pe unele râuri din zonele de deal şi munte, în special pe cele din jumătatea sudică a ţării”, se arată în prognoza INHGA.

În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *