Skip to content
Politică

Inițiativă inedită. Cum vrea un bucureștean să-l sărbătorească pe Eminescu

vopus.org

Citiți în cele ce urmează despre o inițiativă inedită de Ziua Culturii Naționale – mai precis, despre cum vrea un bucureștean să îl sărbătorească pe Mihai Eminescu pe 15 ianuarie, la 167 de ani de la naşterea poetului.

Mihai Tociu (foto jos; sursa: contul lui de Facebook), un locuitor al Sectorului 6, îi invită pe toţi cei interesaţi ca mâine (duminică), pe 15 ianuarie, între orele 17:00 şi 19:00, să participe la evenimentul „Eminescu trăieşte printre noi” – mai precis, la o „recitare publică sincronizată la nivel internațional pentru aniversarea lui Eminescu”.

Fotografia de profil a lui Mihai Tociu

Redăm mai jos descrierea integrală a evenimentului, aşa cum apare AICI, pe pagina de Facebook care îi este dedicată:

Fotografia postată de Eminescu trăiește prin noi.

„EMINESCU TRĂIEȘTE PRIN NOI
Recitare publică sincronizată la nivel internațional pentru aniversarea lui Eminescu

În 15 ianuarie 2017 – „Ziua Mihai Eminescu” oriunde ne-am afla, în țară sau în lume, între orele 17 – 19, vom avea ocazia să recităm împreună, cu toții, perfect sincronizați, poezii scrise de Eminescu, iar la ora 19 FIX ne vom prinde de mâini și vom recita poezia – manifest ”Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”.

Cum ne vom sincroniza? Simplu: centrul de coordonare al evenimentului va fi în Piața Universității din București, unde poeziile vor fi proiectate, vers cu vers, pe un ecran mare. Imaginile vor fi filmate și transmise live pe internet, astfel încât toți românii, din țară și oriunde în lume, să le poată vedea în timp real și recita sincron cu Bucureștiul.

Cei din București, veniți la ora 17:00 în Piața Universității, la Fântâna de la Arhitectură, pentru a recita cât mai mulți împreună. Dacă doriți, aduceți cu voi imagini ale lui Eminescu și steaguri tricolore.
Cei care locuiți altundeva, urmăriți această pagină pentru a afla locul unde se organizează evenimentul în apropierea voastră. Locurile vor fi anunțate în momentul în care vom fi informați că cineva a luat inițiativa organizării locale.

Rugăm persoanele cu iniţiativă care vor să organizeze evenimentul în zona lor să ne contacteze pentru stabilirea detaliilor tehnice. Oricine poate face aceasta. Nu contează cât de mic este grupul care se formează, important este să fie reprezentate cât mai multe sate, orașe sau chiar țări în care trăiesc românii. În timpul transmisiei din Piața Universității, între poezii, vom comunica direct, video sau telefonic, cu cât mai multe dintre grupurile de români care participă.

Vă rugăm să postați aici fotografii și filmulețe cu voi din timpul evenimentului, cu o foaie în față pe care să scrie localitatea și numele evenimentului:
„Eminescu trăiește prin noi – 2017”.
Organizator: Asociația OINA, Mihai Tociu 0744678123
.
. *********************************************
PENTRU ORGANIZATORI (partea tehnică):
Din București, primiți prin internet filmarea live-stream a ceea ce se întâmplă în Piața Universității. O proiectați pe un ecran (sau pe un perete alb), ca la cinematograf, cu sunet prin boxe, ca să se audă tare.
Aveți un microfon de unde vă adresați participanților, atunci când regia evenimentului vă alocă acest timp. În cazul în care doriți sau apare o necesitate, micșorați sonorul de la București și vorbiți publicului ce considerați important.
Când se stabilește o legătură directă cu Bucureștiul, vorbim pe Skype prin intermediul unui smartphone sau tabletă, de pe un cont pe care ni-l veți da înainte. Noi proiectăm imaginile primite, astfel încât totul se vede și se aude în Piața Universității, de unde se transmite mai departe în toată lumea. Legătura directă se poate face și numai telefonic, iar convorbirea dintre noi se va auzi în boxele din Piața Universității și în toată lumea.
Echipament necesar: laptop, conexiune net, videoproiector, amplificator cu boxe, microfon cu amplificator și boxe (sau mixer, când se folosește un sistem de sonorizare comun pentru videoproiector și microfon), smartphone cu conexiune la internet și aplicație Skype, sursă de curent, prelungitoare cu prize suficiente.
Încercați să faceți o probă a echipamentului cu cel puțin o zi înainte, pentru a verifica: cât de bine se vede, cât de tare se aude, dacă net-ul e bun, dacă e semnal GSM bun și conexiunea Skype e bună.
NU UITAȚI: Un eveniment local mic sau imperfect este mult mai bun decât unul care nu are loc!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *