Skip to content
Politică

Inițiativa legislativă privind înființarea fondului uriaș de investiții, avizată de deputați

catavencii.ro

Inițiativa legislativă privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) a fost avizată marți de către comisiile din Camera Deputaților.

Această propunere a fost aprobată de Senat în luna aprilie și ar urma să fie aprobată miercuri și în plenul Camerei Deputaților, informează HotNews.ro.

Citiți și: Senatul a dat undă verde înființării unui fond uriaș de investiții

Au fost necesare mai multe dezbateri asupra acestei inițiative legislative, având în vedere că sunt mai multe lucruri ce trebuie lămurite, printre care, exprimarea opiniei Eurostat, în ceea ce privește respectarea legislației europene.

Secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Tiberiu Valentin Mavrodin, a afirmat că au fost purtate mai multe discuții cu reprezentanții Eurostat, în urma cărora a fost lăsat să se înțeleagă că sunt șanse aproape de 100%  ca acest fond să fie în acord cu prevererile europene, adică să fie clasificat în afara bugetului.

Această inițiativă a fost semnată de aproape toți parlamentarii PSD și ALDE, iar printre companiile ce ar urma să facă parte din acest fond, în forma adoptată de Senat, se numără: Electrica, Delgaz Grid SA, E.ON Energie România, Chimcomplex, OMV Petrom, Telekom România, Antibiotice SA, Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune, Loteria Română, IAR SA, Oil Terminal, Cuprumin, Unifarm, SN Apelor Române, Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime, Romgaz, Hidroelectrica, CN Aeroporturi București, Nuclearelectrica, Imprimeria Națională, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime și Conpet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *