Skip to content
Politică

Inițiativa legislativă a unui deputat PSD care va afecta milioane de români. Amenzi uriașe pentru cei care nu vor respecta acest lucru

Unul din deputații Partidului Social Democrat a inițiat o un proiect de modificare legislativă care va afecta milioane de români.

Acest demers îi vizează pe toți aceia care fumează. Deputatul PSD propune ca fumatul să fie interzis în locurile de joacă ale copiilor. Aceasta este una dintre prevederile proiectului de modificare a legii anti-fumat, care a trecut deja de Senat și se află pe masa deputaților, informează B1 TV.

Iar cei care nu vor respecta prevederile legii riscă amenzi cuprinse între 500 şi 2.500 de lei.

Propunerea de modificare a legii impotriva fumatului interzice complet fumatul în spaţiul public central şi local, în şcoli, în spitale de stat sau private.

Mai nou, potrivit unui nou amendament, fumătorii nu mai sunt acceptați nici în parcuri, pe plaje, precum şi în locurile de joacă.

”Cred că cel mai important lucru pentru fiecare dintre noi este sănătatea şi cu atât mai mult sănătatea copiilor noştri. Cred că puterea exemplului este extrem de importantă şi îi poate influenţa astfel încât copiii când vor vedea în preajma lor persoane care fumează sigur că vor avea tendinţa să imite acest gest şi mai târziu chiar să devină fumători”, afirmă deputatul Aurelia Cristea, citată de b1.ro.

Specialiştii spun că ideea este binevenită pentru sănătatea românilor.

„Mi se pare o iniţiativă bună, chiar în calitate de persoană care îi ajută pe oameni să se lase de fumat,. reprezintă un mare ajutor pentru mămicile care se lasă de fumat. Există fumatul la mâna a treia, adică inhalarea particulelor toxice care sunt în fumul de ţigară şi care rămân în haine, iar în momentul în care o mamă îşi strânge la piept copilul, acesta inhalează şi acele particule”, spune Magda Ciobanu, medic primar pneumolog.

Părinţii s-au arătat mulţumiţi de această propunere şi sper să fie pusă în practică cât mai curând.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun a fost votată de senatori cu 86 de voturi „pentru”, 8 abţineri şi 30 de voturi împotrivă. Decizia finală aparține deputaților, mai notează sursa citată.

1 comentariu la “Inițiativa legislativă a unui deputat PSD care va afecta milioane de români. Amenzi uriașe pentru cei care nu vor respecta acest lucru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *