Skip to content
Politică

Inițiatoarea proiectului ”sâmbătă, zi lucrătoare” liniștește apele tulburi: ce prevede textul de lege

InfoOradea
" "

Deputatul bihorean Florica Cherecheş, inițiatoarea proiectului de lege care prevede posibilitatea ca angajații să poată munci şi sâmbăta, dacă sunt solicitați ocazional şi acceptă acest lucru, oferindu-li-se doar o compensare financiară, a explicat într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro efectele pe care ar putea să le aibă un astfel de proiect.

„Este vorba de a crea inițiativa legală și corectă la ceea ce se întâmplă acum, și anume munca la negru sâmbăta, atunci când este nevoie. Nu este vorba de extinderea săptămânii de lucru în mod permanent pentru toți angajații la 6 zile lucrătoare, ci depre situația în care un angajator are o comandă urgentă și are nevoie să își aducă oameni la serviciu, dacă angajatul vrea, ȘI SUBLINIEZ ASTA, să poată să vină să lucreze. Îi dă doar o recompensă financiară fără a-i da zi liberă. 

" "
" "

Acum legea spune că trebuie respectat repausul săptămânal de 48 de ore și doar în cazul în care nu se poate acorda din anumite motive, zilele astea să se dea în următoarele luni. Există situații în care angajatorul, dacă are nevoie de un angajat sâmbăta, cu siguranță va avea nevoie de el și lunea. Dacă omul este de acord, practic angajatul câștigă un ban în plus, angajatorul își rezolvă problema urgentă și despre asta este vorba.

Eu am vorbit cu foarte mulți angajatori care sunt foarte fericiți să aibă această alternativă prevăzută de Codul Muncii pentru că ei trebuie să facă tot felul de artificii. Unii fac două contracte, alții pur și simplu riscă. Este vorba despre a crea această alternativă pentru cei care doresc să lucreze și sâmbăta ”, a declarat Florica Cherecheş pentru PSnews.ro

Iată cum arată proiectul de lege:

 

 

 

" "

3 comentarii la “Inițiatoarea proiectului ”sâmbătă, zi lucrătoare” liniștește apele tulburi: ce prevede textul de lege

  1. Angajatorul o să mai facă un „artificiu” și o să declare sambata zi lucrătoare obligatorie. Nu-ți convine, demisionează! V-ați mai lipit de un vot în minus. Știți foarte bine că oricum există abuzuri din partea angajatorului, mai și creați cadrul legal pentru acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *