Skip to content
Externe

Injectați cu ser fiziologic în loc de vaccin. Dr. Radu Țincu: O eroare medicală impardonabilă!

focuspress.ro

Într-un interviu pentru PS News, Radu Țincu, , medic primar ATI la Spitalul Floreasca, susține că situația medicilor italieni inoculați cu ser fiziologic în loc de vaccin poate fi cauza unei erori cauzată de „faptul că nu s-au respectat anumite verificări” înainte de injectarea substanței.

„Mi se pare o chestie inexplicabilă, inpardonabilă, e mai mult decât anormal. E greu de spus cum a avut loc această eroare atât timp cât flacoanele de vaccin sunt etichetate. E adevărat, ele se diluează cu ser fiziologic, dar atât timp cât serul se introduce într-un flacon care este etichetat și ulterior se trage în seringi câte 5-6 doze din acest vaccin, este o chestie greu de crezut cum poți să încurci flacoanele de vaccin cu ser fiziologic care este depozitat în flacoane mult mai mari”, spune medicul.

De asemenea, acesta susține că „ în mod normal trebuie verificat înscrisul de pe acel flacon, data de expirare, sunt mai multe lucruri pe care le verifici în momentul în care te pregătești să injectezi o substanță în corpul unui pacient”.

„Greu de spus dacă această eroare a fost sau nu intenționată. Nu văd de ce să se întâmple intenționat acest lucru pentru că reprezintă un atentat la siguranța medicală a cetățenilor. Acei oameni s-au vaccinat în ideea de a fi protejați împotriva coronavirusului și nu aș putea crede că cineva s-a gândit să facă o astfel de politică în care oamenii să fie înșelați, dacă ar fi să luăm în calcul intenția, acesta ar fi una dintre cele mai grave înșelăciuni la adresa sănătății populației.

Scuză nu există nici dacă a fost cu intenție, nici dacă a fost fără intenție. În mod normal, în medicină trebuie să existe siguranța actului medical și, dincolo de siguranță, prin faptul că s-a injectat ser fiziologic nu înseamnă că s-a pus în pericol viața pacientul, însă trebuie să fim conștienți că există niște standarde de calitate, iar în momentul în care lucrezi cu oameni există această normalitate de a verifica de mai multe ori în momentul în care injectezi o anumită substanță în corpul unui pacient. În mod normal, trebuie verificat înscrisul de pe acel flacon, data de expirare, sunt mai multe lucruri pe care le verifici în momentul în care te pregătești să injectezi o substanță în corpul unui pacient.

Nu se poate verifica substanța în momentul vaccinării, doar flaconul din care ea a fost trasă. În mod normal, pe flacon trebuie scris numele substanței, seria, data de producție și data de expirare. Aceste elemente trebuie verificate înainte de a verifica substanța respectivă”, spune Țincu.

În încheierea interviului, medicul a explicat cele două modalități prin care se poate crea o eroare în ceea ce privește vaccinul.

„Trebuie să ne gândim dacă această situație a fost cu intenție sau nu. Dacă nu a fost cu intenție este clar o eroare medicală care este impardonabilă. Dacă a fost cu intenție este înșelăciune. Oamenii au fost să se vaccineze și în loc de vaccin au primit ser fiziologic.

O eroare poate apărea prin faptul că nu s-au respectat aceste verificări și prin faptul că nu s-au realizat aceste verificări. Eroarea poate să mai apară dacă unele persoane au tras mai multe seringi , unele dintre ele conținând doar ser fiziologic care teoretic erau doar pentru diluare și au tras mai multe astfel de seringi așa le-au încurcat. Există și această variantă. Greu de înțeles cum s-a întâmplat așa ceva”, a conchis Radu Țincu.

Mai mulţi medici şi asistenţi medicali din Italia au primit soluţie salină în loc de vaccinul Pfizer, arată presa locală. Episodul a fost confirmat de compania de servicii medicale Trentino, care într-o notă reiterează faptul că accidentul, care nu va avea repercusiuni fizice asupra profesioniştilor din domeniul sănătăţii, a avut loc într-o singură sesiune de vaccinare, după ce peste 12 mii de persoane au primit deja vaccinul.

Dintr-o primă reconstituire, se pare că eroarea a survenit în momentul administrării: în mod normal, vaccinul este de fapt diluat cu soluţie salină. Şi, din cele verificate, se pare că a existat un schimb de flacoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *