Skip to content
Politică

Înlocuitorul lui Calotă în CA al TVR apare în dosarul Duicu

Adrian Ştefan Bădescu, al cărui nume apare în dosarul Duicu, îi va înlocui pe Corneliu Calotă în Consiliul de Administraţie (CA) al Televiziunii Române, după ce, vineri, premierul Victor Ponta a anunţat că acesta se va retrage din conducerea postului public de televiziune.

Corneliu Calotă şi Adrian Ștefan Bădescu au fost numiţi membru titular, respectiv membru supleant din partea Guvernului în CA al TVR, pe 1 aprilie, printr-o hotărâre a Parlamentului. Bădescu îşi preia automat postul în CA în momentul demisiei lui Calotă.

Potrivit Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea TVR, locul devenit vacant în CA se ocupă de către supleantul titularului. În cazul în care nici supleantul nu ocupă locul vacant, Guvernul va face o propunere de înlocuire, care urmează să fie supusă votului Parlamentului, în condiţiile în care s-a făcut numirea iniţială.

Calotă şi Bădescu sunt consilieri în cadrul cancelariei primului-ministru, iar Calotă exercită şi atribuţiile de purtător de cuvânt al Guvernului, potrivit unei Decizii a premierului publicată pe 4 septembrie în Monitorul Oficial.

Numele lui Adrian Ştefan Bădescu apare în dosarul lui Adrian Duicu fost preşedinte al CJ Mehedinţi. Acesta a fost interceptat de procurori în timp ce era contactat telefonic de Duicu, care i-a solicitat să-i transmită şefului Cancelariei primului-ministru ca acesta să-i ducă premierului Victor Ponta CV-ul Elisabetei Ponea, soţia şefului Poliţiei Mehedinţi.

„La data de 8 iulie 2013 inculpatul Duicu Ioan-Adrian l-a contactat telefonic pe numitul Bădescu Adrian-Ştefan (consilier în cadrul Cancelariei Primului-ministru şi preşedinte al TSD Mehedinţi) căruia i-a spus să-i transmită numitului Stoica Vlad (şef al Cancelariei Primului-ministru) ca acesta din urmă să-i ducă premierului CV-ul numitei Ponea Elisabeta. În cadrul discuţiei inculpatul Duicu Ioan-Adrian a convenit cu numitul Bădescu Adrian-Ştefan ca acesta să-i spună numitului Stoica Vlad că primii doi s-ar fi întâlnit şi că nu au discutat aceste aspecte «sensibile» la telefon”, se arată în referatul procurorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *