Skip to content
Economie Societate

Înmatricularea mașinilor Euro 3 şi Euro 4, interzisă în România

B365.ro

Planul Naţional pentru Energie şi Schimbări Cliamtice (PNIESC) al României vorbeşte despre posibilitatea interzicerii înmatriculării autoturismelor cu normă de poluare sub Euro 5, informează Adevărul.

Măsura ar fi menită să aducă țara noastră în ţintele de eficienţă energetică şi de mediu asumate în faţa Comisiei Europene.

Reducerea emisiilor GES (gaze cu efect de seră), prin menţinerea unui parc auto cu autovehicule (Euro 6), eficiente sau vehicule cu propulsie electrică şi prin interzicerea înmatriculării autovehiculelor cu norme de poluare Euro 3 şi Euro 4”, se arată în document.

Măsura a fost şi va fi susţinută prin programul denumit generic ”Rabla”. (…) Până în prezent, programul a suferit diverse modificări, cea mai importantă având loc în anul 2018 prin introducerea programului ”Rabla Plus”. În cadrul acestuia se acordă ecotichete în valoarea de 45.000 RON pentru achiziţia unui autovehicul nou electric, respectiv 20.000 RON pentru achiziţia unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă”, se mai spune în documentul citat de Adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *