Skip to content
Politică

Înregistrare-BOMBĂ: urzeli în PSD și miștocăreli la adresa lui Dragnea EXCLUSIV AUDIO

ph-online.ro

Redacția PSnews.ro a intrat marți în posesia unei înregistrări explozive ce scoate la iveală o serie de urzeli din interiorul unei importante organizații a Partidului Social Democrat.

CITIȚI ȘI: Nouă înregistrare explozivă. Savu către SRI: Du-vă dracu de aici, că începeți să mă enervați! EXCLUSIV AUDIO

Este vorba despre filiala PSD Prahova, iar protagoniștii materialului audio sunt fostul senator PSD/PRU Daniel Savu, fostul baron PSD de Prahova Mircea Cosma, precum și fiul acestuia, ex-deputatul social-democrat Vlad Cosma. Vedeți mai jos cum puneau cei trei la cale județul și ce referiri făceau ei la deputatul (din acea vreme) PSD/PRU Sebastian Ghiță.

Totodată, fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova Mircea Cosma a fost surprins depănând amintiri despre trecutul portocaliu al lui Liviu Dragnea, despre cum acesta venea în fiecare weekend, timp de 2 ani, rugându-se să fie primit în PSD.

Înregistrarea a fost făcută în pre-campania pentru alegerile locale din 2016 – mai precis, în apropierea datei de 3 aprilie 2016, când senatorul PNL Andrei Volosevici a anunțat că renunță la propria candidatură. Cel mai probabil, cel care a înregistrat convorbirea a fost Vlad Cosma (cu propriul telefon), ținând cont de faptul că vocea lui este cea mai apropiată de microfon, iar pe fundal se aud notificări de mesaje și butonări ale aparatului.

Vedeta discuției dintre cei trei este Cristian Ganea, cel pe care PSD l-a lansat în cursa pentru Primăria Municipiului Ploiești și care pe 6 iunie 2016 a fost învins lejer de către PNL-istul Adrian Dobre, cu un scor de 30,5% la 24,5%. Concret, după cum puteți citi în rândurile ce urmează, Savu se arată iritat atât de candidatura lui Ganea, cât și de faptul că Iulian Bădescu (fostul primar al Ploieștilor), care ar fi candidat la insistențele lui Sebastian Ghiță.

Daniel Savu: Nu-l suport eu pe Ganea! Cu mine candidat la Ploiești, chiar dacă pierdem… Dar nu pierdem – îți spun eu că nu pierdem!

Vlad Cosma: Doar cu Volosevici avem probleme. (…) Dacă candidează Volosevici, va fi bătălie. Dar și eu am aceleași date ca dumneavoastră, că nu mai apucă să candideze.

Daniel Savu: (…) Eu mă bag în bătălie pentru că sunt om de echipă. (…) Dacă ies primar, n-o să ne fie rău la nimeni, pentru că cu mine, dacă ai vorbit o vorbă, e vorbă, nene! Nu e prosteală.

Vlad Cosma: Pot să zic că și cu Iulică (Iulian Bădescu – n.r.) a fost o prosteală.

Mircea Cosma: Băi, ce ne-a prostit ăsta!

Daniel Savu: Ne-a prostit, mă, ne-a prostit. Sebi ne-a prostit.

Vlad Cosma: Dar eu i-am spus; toată lumea i-a zis: „Bă, vezi c-o să ne luăm țeapă cu ăsta!”

Daniel Savu: Și Iulică ce-a făcut? Și-a adus toți demenții după el – că el i-a adus pe toți ăștia, chiar și pe Ganea ăsta, că de-aia nu-l înghit eu. Păi, să-ți spun o treabă: Ganea era lângă Iulică la toate alea.

Mircea Cosma: Dar ăla, mă, Cap de Bou ăla! (Alexandru Șerban, prezentat în presa locală drept un interlop ploieștean având legături de afaceri cu Raluca Bădescu, soția lui Iulian Bădescu – n.r.) Ăla era în birou!

Vlad Cosma: Ăla era cu business-ul.

Mircea Cosma: Cu Iulică nu s-a putut face nimic.

Vlad Cosma: Ne-au tras-o toți demenții. El acum, pe care i-a chemat, toți au dat numai de el.

Daniel Savu: Unul dintre cei care au dat despre el, despre contracte este Ganea. (…) Cele mai multe rapoarte le are Ganea. (…) Bă, nu poți să fii agent la informații (eu am plecat din servicii) și să fii șef la partid! Că, dacă iese asta la iveală (și ar putea să iasă), o pierdem toți! Bă, nu e bine. Lasă-l, dracu’, în poziția a doua! Eu asta tot îi spun: „Bă, tâmpitule, nu vrea tu șefi!”

Mircea Cosma: Și dacă iese Mitu (al treilea)?

Daniel Savu: Nu iese, că Mitu (Augustin Mitu, senator PSD, vicepreședinte al Senatului – n.r.) nu se mai bagă! (…) Mitu e hoțoman: nu vrea să muncească; el vrea doar să folosească. I-am zis eu lui Mitu: „Bagă-te tu, mă, idiotule, dacă ești tu președinte! Dar nu Ganea”. Mâine mă văd cu Mitu. Și cu Eparu (Ion Eparu, deputat PSD, apoi PRU – n.r.). Că Mitu vrea să se împace cu Eparu. (…) Bă, Vlad: ăsta nu ne iese din cuvânt (Eparu). Nu e niciun fel de jucător. El nu e jucător!

Vlad Cosma: L-am văzut cu toții.

Daniel Savu: El nu e niciun jucător. E și un prostănac. Eu i-am spus: „Bă, nu te certa!” S-a certat cu ăia… (…) I-am zis: „Bă, ce ți-a trebuit ție toată asta?” (…) Mi-a scris și mie o hârtie, că-și dă demisia. Și-i zic: „Bă, ești nebun la cap?”

Mircea Cosma: El crede că e profesor în continuare. (Ion Eparu este profesor la Universitatea „Petrol-Gaze” din Ploiești – n.r.)

Daniel Savu: I-am zis: „De ce mi-ai dat, mă, hârtia asta?” Zice: „Am vrut să mi-o rupi în față”. „Păi, da’ de ce n-o mănânci tu? Mănânc-o tu în fața mea, dacă scrii prostii d-astea!” Și de-acolo a început și cearta cu Mitu, Mitu fiind mare șmecher. Mitu se crede mare (…): îl combină pe Eparu, mă minte pe mine, pe toată lumea.

Vlad Cosma: Eu îți garantez că el și-o fură.

Daniel Savu: Își rupe gâtul. Ascultați-mă ce vă spun! Eu știu oameni care (Cristi Dinulescu și alții) de-abia-l așteaptă să-l ia în pleaznă.

Vlad Cosma: O să și-o fure aici, pentru că, dacă el merge pe mână cu Radu, și el și Radu vor fi pe ultimele locuri.

Daniel Savu: Ei au făcut un trio (Biță, Radu și cu ăsta) și nu mai au încredere în niciunul. Du-te pe dracu’ să vă ia, mă! Ați muncit vreunul? Eu – m-ați pus interimar: am bătut județul, să fac alegeri în organizații… Tot pe-ăia vechi i-a pus. Dacă găsiți pe undeva vreunul…

[…]

Daniel Savu: Eparu ne-aduce la toți un 10% voturi în mediul lui…

Vlad Cosma: Eu când am calculat asta cu Ganea… Eu să știți că, indiferent de discuțiile dumneavoastră, eu am ținut cont de ce mi-a zis Sebi: „Bă, Savu candidează”. Și eu, știind că oricum candidați dumneavoastră… „Dă-l dracu’ – lasă-l pe Ganea!”

Daniel Savu: Normal că mi-aș dori să candidez cu prietenul meu John (Eparu – n.r.). Plus de-asta, mi-aduce un număr de voturi, că are electoratul lui: din foștii fotbaliști, din dracu’ să-l ia, de la Universitate… Ganea n-are niciun electorat. Ganea n-are pe nimeni!

Vlad Cosma: Păi, n-are – nu-l știe nimeni.

Daniel Savu: Bun: nu-l știe nimeni. Cu Eparu, dacă ies pe stradă (că vreau și eu pe unul să ies pe stradă, când oi face campanie), îl iau și pe Ganea, dar pe Eparu-l știe lumea, bă, frate! Te rog: înțelege-mă! E logic tot ce cer; nu cer nimic în plus. (…) Nu cer pentru mine; cer pentru partid: să scoatem cât mai multe voturi. Păi, Eparu scoate. Și-l mulțumim și p-ăsta – nu mai plânge, uită cu Comănița (du-te, dracu’ să te ia cu Comănița ta, cu toate alea!)

[…]

Daniel Savu: Eu nu consider normal, din multe puncte de vedere, să fie Ganea președinte la Ploiești. Spune-i lui Ganea: „Bă, Ganea: vicepreședinte. Uite: Savu te acceptă, batem palma, n-am nimic cu tine. Bă, dar nu fi tu primul, mă! Că ne vom pune pe toată lumea în cap”. Plânge și Eparu (Eparu n-o să-nțeleagă că e adjunctul lui Ganea). N-are rost să-l transferăm pe Eparu la județ. N-are rost! Hai să punem noi la județ pe cine vrei tu – uite: pe Ludmila (Ludmila Sfîrloagă – n.r.), pe Mickey (Mihai Albulescu – n.r.) – eu ți-i accept pe toți ăștia. Eu n-am niciun om”.

Alt pasaj care ni s-a părut esențial se referă la aprecierile celor trei politicieni despre Victor Ponta și ascensiunea acestuia către funcția de președinte al PSD.

Mircea Cosma: Nu ieșea președinte dacă nu eram eu – să țineți minte!

Daniel Savu: Știu. Păi atunci îl bătea Geoană.

Mircea Cosma: Noi l-am bătut atunci, datorită întâlnirii mele cu el la Bruxelles.

Daniel Savu: Și Sebi s-a luptat, și toată lumea atunci pentru el. Ne-am bătut și cu Vanghelie…

Mircea Cosma: Eu l-am convins și pe Sebi, nu numai pe…

De asemenea, Daniel Savu s-a arătat înciudat că organizația PSD Prahova nu avea, în acel moment, niciun cuvânt de spus la nivel național.

Daniel Savu: Trebuie să avem un cuvânt și la nivel național, când e vorba de pus miniștri… Băi, dar pe Mitu l-am găsit, mă? Eu nu voiam, dar nu găseam noi să promovăm…

Mircea Cosma: Nu-nțelegi că a trecut peste mine cu Fifor (Mihai Fifor – n.r.) atunci la Transporturi și l-a respins Iohannis? Și al doilea i-a zis lui Oprișan: „Bă, m-ajuți?” „Te-ajut”. „Bă, știe? Dă-l încoa!” Și a venit Matache (Iulian Matache, văzut drept un om al lui Marian Oprișan – n.r.)”

Nu în ultimul rând, Savu și Cosma-senior au vorbit într-o notă ironică despre trecerea lui Liviu Dragnea de la PD către PSD, în anul 2000.

Mircea Cosma: Daniele, nu-l cunoști pe Dragnea. (…) Doi ani de zile (2001-2002), în fiecare sâmbătă și duminică, Dragnea era aci.

Daniel Savu: Dar ce? N-am fost eu cu dumneavoastră când era adjunct la organizația județelor? El era la PDL.

Mircea Cosma: (…) Știi unde și-a semnat adeziunea? La o sticlă de Chivas. Am fost eu, Nanu (Cornel Nanu, primarul comunei Cornu – n.r.), Năstase (Adrian Năstase – n.r.) și Georgică Diaconu (om de afaceri și prefect de Prahova între 2001 și 2005 – n.r.) la Georgică Diaconu acasă”.

Nu în ultimul rând, putem auzi discuții puerile despre așa-numitul „Binom Coldea-Kövesi”.

Daniel Savu: Prin prestația mea de la Gâdea din seara aia, am blocat ziariștii pe plan național. N-a mai zis unul un pâs! Păi, înainte spuneam de-astea cu Iohannis, săreau ăia: „Aaa!”… Mamă, când am zis de Coldea și de ăia, au înnebunit toți!

Mircea Cosma: Eu mă mir că ai avut curajul ăla.

Daniel Savu: I-am transmis lui Sebi. Eu trebuia să mă întâlnesc cu Coldea. Și i-am zis: „Băi, ce face ăsta?” Zice: „Te-a sunat de pe un fix”. „Băi, Sebi, dă-o-n p… mă-sii! Ditamai ăla mă sună de pe fix? Păi, eu nu răspund la fix – poate să mă sune și Sulea Spătaru. Să mă sune pe numărul pe care i l-am dat eu, ca să ne-nțelegem, să aplanăm conflictul!” I-am zis că nu este corect nici asta: ca eu să fac un dezastru cu el pe țară pentru un exemplu nenorocit de la un județ. Că poate ăilalții, 99%, sunt OK. Că-s foști colegi de-ai mei toți. Nu-mi convine când face muncă aicea. Și de ce nu-mi convine? Că de ce nu se ia și de ăilalți! Stăm numai noi în țintă.

Mircea Cosma: Bun, dar el a [ininteligibil] cu Sebi.

Daniel Savu: Păi, tocmai: știu. Sebi i-a spus așa: [ininteligibil]. „Băi, Sebi, vrei să mă opresc?” „Nu – nu te oprești. Că eu sunt singurul care pot să vorbesc cu tine. Și am și eu un atu: îl scot pe Savu la înaintare. Și vă f… cârma”.

Mircea Cosma: Se întâmplă din cauza lui Sebi. Ne-a spus de-atunci.

Daniel Savu: Păi, bun. Pentru că și el… I-am spus: „Bă, tu te-ai crezut prea mare și nu ți-ai luat nicio măsură de protecție. Te-ai crezut că ești tu și e cu tine toată lumea”. Și mi-ai zis mie, și uite că acuma apelezi la mine. I-am zis: „De mâine, nu mai zic nimic: nu mai scriu pe blog”. Zice: „Nu e bine, că tu ții o presiune pe ăia și mă folosesc și eu de ea”.

Mircea Cosma: Dar el nu înțeleg pe cine cu ce l-a f… atunci. Din cauza lui Ponta sau ce?

Daniel Savu: Nu, domn’e – vă spun eu ce se întâmplă: totul era OK cât a fost Maior. Totul mergea ca pe roate: și cu ăla, și cu ăla… Când a venit ăsta președinte, ăștia, ca să nu fie dați jos (că depind de semnătura președintelui și Coldea, și Kovesi), i-au zis: „Vă punem noi capul lui Ponta”. Și uite că nu au luat nici capul lui Ponta!

Mircea Cosma: Nu, dar l-au luat pe omul lui Ponta.

Daniel Savu: I-a luat, i-a-mprejmuit, l-a adus pe idiotul ăla, Uncheșelu (Jean Uncheșelu, de la DNA Craiova, cel care îl anchetează pe Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinari – n.r.). Bă, stai: tu-l pui pe-ăla, dar cine-i dă dosare? Da’ de ce nu-i dați, bă, lu’ Roberta niciodată nimic?

Mircea Cosma: Și a dat-o ăla în primire, Sandu (Gabriel Sandu, fost ministru PDL al Comunicațiilor – n.r.); nu așa, pe…

Daniel Savu: Cum! Ea este dată nu numai de Sandu; și de ăștia, dacă vrei, de pe-aci.

Vlad Cosma: Și ăștia d-aicea, da…

Daniel Savu: Au dat toate alea! Dar eu de-abia așteptam să văd un caz național cu procurorii. Dar nu mai am chef; mă opresc – înțelegi?

Vlad Cosma: Mai bine.

Daniel Savu: Acuma Roberta îi f… cârma lui Georgel [ininteligibil]. Ia lasă-i să se certe ei nițel! Roberta nu e o mare capacitate de imagine națională la momentul de față – stă foarte rău la imagine. De Georgel nu știe nimeni.

Mircea Cosma: De ce se mai bagă ea?

Daniel Savu: De orgoliu. Eh… ta-su… spate…

Mircea Cosma: Ea cu cine a fost: cu SIE sau cu SRI?

Daniel Savu: Mai în exterior așa…”

Vă invităm să ascultați mai jos înregistrarea integrală, cu avertismentul că ea conține unele pasaje cu limbaj licențios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *