Skip to content
Politică

Înregistrare EXPLOZIVĂ! Acuzații grave de mită la adresa procurorului Negulescu

inc.com

Postul de televiziune România TV a difuzat, marți seara, o înregistrare audio în care un bărbat, despre care susţine că este procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploieşti, stă de vorbă cu o femeie căreia îi dezvăluie multe date şi amănunte din dosare penale.

Femeia din înregistrare este soţia unui afacerist local, Vlad Constantin, arestat într-un dosar de corupţie, potrivit postului de televiziune.

În înregistrare, procurorul Mircea Negulescu îi dă sfaturi femeii cum să procedeze în dosar şi ce să declare în cursul anchetei. Mircea Negulescu este procurorul care a instrumentat și dosarele în care e vizat Victor Ponta, dar și dosarele lui Sebastian Ghiță.

NEGULESCU I-am spus: Vrei să fii liber până în Crăciun? Eşti liber dacă faci asta. I-am explicat de Manole ăsta. Manole are să vă dea o grămadă de bani. Nu e mai bine să stea în puşcărie?

SOŢIE Dacă e Costin în puşcărie noi nu putem să facem demersuri să luăm banii?

NEGULESCU Ba da. Îi picură cineva în ureche tot felul de lucruri ca să se ajungă la mine.

SOŢIE Nu o să facă nimeni nimic, domnu Negulescu.

NEGULESCU Ţinta nu e el. E un instrument pe care ăştia vor să îl folosească. Eu sunt coleric. L-am lăsat să se descarce fără să spun nimic. Şi-a revenit pe urmă. Vlad, soţul fvs. mă vede pe mine duşman. Am aceste remuşcări. Când a venit prima dată nu trebuia să îş ascult. Îmi spunea că am un caracter infect, că s-a închinat la icoane false, că eu eram o icoană falsă.

SOŢIE El aşa de mult s-a agăţat de dvs. Aţi fost ca o icoană pentru el.

NEGULESCU Când pleci dintr-o instituţie în alta nu poţi lua dosarele după tine. L-a păcălit Manole, nu ştiu ce i-a spus. Pe mine nu m-a anunţat nimeni că s-au tăiat copacii ăia. Eu vreau să văd ce urmăreşte Manole. Manole e un escroc. Este o minciună că Manole mi-ar fi dat un mesaj. În momentul zero eram în pădure dacă ştiam că se taie copacii.

SOŢIE Mie mi-a spus Manole că a anunţat.

NEGULESCU Minte! Minte cu neruşinare. De atunci el nu mă mai caută. A vrut să smulgă de la mine ceva. Ce să îi spun eu lui Manole. Eu nu am făcut nimic compromiţător.  Eu am arestat jumătate de ţară. Ce să fac eu cu Adi Mincu. Nu mai vrea să vorbească cu mine. A zis că să nu mai audă în viaţa lui de mine. Faci ce crezi tu de cuviinţă.

SOŢIE E lanţul slăbiciunilor.

NEGULESCU În dosarul Papici unde s-au dus în puşcărie o grămadă. Au fost mulţi. A fost cu ajutorul lui Vlad. S-a ştiut cine mă ajută pe mine.  Ăsta nu e şantaj. El nu înţelege lucrurile astea. El se consideră la puşcărie că spune că eu nu am vrut să soluţionez cele două dosare.

SOŢIE El avea o oarecare suspiciune. Ştia că aţi fost anunţat de tăierea arborilor.

NEGULESCU Mă jur pe copiii mei. Mă duc la 10 detectoare de minciuni că nu am ştiut. Să mă ducă la puşcărie pentru Adi Mincu şi pentru deputatul lui Moş Crăciun? Deputatul ăsta George Ionescu…Eu nu amestec niciodată lucrurile astea. pe Văduvan îl ştiu de 20 de ani. Eu nu fac aşa ceva. Cum să protejez eu infractorii. Cu ce să mă ajute pe mine un deputat PNL? Un vagabond. Eu nu am vorbit cu nimeni ca să îl protejez pe Vlad şi pe mine. L-au făcut pe Vlad de comandă. Acest Manole e un nesimţit ordinar. Eu l-am pus ep Vlad să pună camere de luat vederi în pădure?

SOŢIE S-a dus şi cu un domn Nedelcu în pădure. Noi avem poze.

NEGULESCU Mie îmi e milă că Vlad e în situaţia asta. Să scrie ce vrea el. E problema lui. Mă simt rău că a putut să creadă asemenea lucruri, că a putut să gândească aşa ceva. Eu nu pot să fac aşa ceva că mă bătea Dumnezeu. E inimaginabil. Nu am putut discuta cu el.

După înregistrările prezentate de România TV dintre Negulescu şi soţia lui Vlad Constantin, ultimul a confirmat totul.

„Pe înregistrări sunt Negulescu şi soţia mea. Am şi originalul. Domnul Negulescu e avid după denunţuri. Eu am ajutat toate organele de cercetare penală. Pe mine m-au trimis şi mă trimit şi acum la psihiatrie. Nu ştiu de ce. Pe mine mă trimit la psihiatrie şi pe urmă îmi dau dreptate.

Eu nu am depus denunţ împotriva domnului Negulescu. Sunt anumiţi procurori care nu ştiu cum au ajuns procurori.I-am spus că are un caracter josnic. Mi-a spus că nu poate să facă acel dosar pentru că nu îl lasă nu ştiu cine. Nu mă tem pentru nimeni. Mă ia, mă leagă, îmi dau drumul. Eu sunt un as al tehnicii. Eu i-am filmat pe Marta şi Radu Nemeş în avion. Mi s-au creat probe de şantaj, dar i-am înregistrat eu.”, a tunat Vlad Constantin la România TV.

Mai mult, Dan Andronic, jurnalist la EvZ, a citit în direct, un mesaj pe care l-a primit în timpul emisiunii. Potrivit acestuia:

Pai e un denunt impotriva lui, de la „Șomerul”, asa ii e porecla astuia, pentru ca Negulescu ar fi primit circa 40.000€ spaga.

În urma dezvăluirilor, șeful Ministerului Public, Augustin Lazăr, a cerut o anchetă disciplinară și extinderea cercetărilor în cazul anchetei care îl vizează pe Negulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *