PSnews

Ultima Oră

Înregistrări explozive din DNA. Kovesi, montată pe Grindeanu

cotidianul.ro

O serie de înregistrări explozive cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, lasă de înțeles că aceasta ar folosi influența postului și a instituției pentru a vâna anumite ținte din sfera politică.

Înregistrările au fost prezentate de postul  RomaniaTV și par să fi fost făcute în timpul unei întâlniri a procurorilor DNA la Cheile Grădiștei Fundata.

Până la premier

„Uncheşelu, ştiţi ce-mi doresc: să „decapaţi” instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea”, se aude într-una dintre înregisytrări, în care șefa DNA vorbește cu procurorul Uncheșelu.

„De ce nu-i înhățăm?”

Înregistrarea continuă cu Kovesi plângându-se de faptul că ritmul arestărilor a devenit tot mai scăzut, iar numărul de rechizitorii întocmite este și el tot în scădere.

„Doamne, m-am uitat și eu pe datele statistice unde parcă toată lumea ne bănuia de dimineața până seara și am făcut așa un pic o… DNA-ul așa, adică anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane învinuite la 270. Adică e o discrepanță foarte mare. Posturi în plus avem, polițiști în plus avem, specialiști în plus avem, dosare avem, înseamnă că sunt alte cauze și am vrut să stăm un pic de vorbă să vedemM-am uitat puţin pe situaţiile astea. Sunt unele chestiuni îngrijorătoare: sunt dosare de 6-7 ani cu urmărire penală începută şi care nu e soluţionată. Au venit şi la acelaşi procuror şi a mai venit cineva sau alt dosar. Urmărirea penală începută. La fiecare ştiţi ce aveţi în lucru. Dar altceva mă îngrijoreză, că la aştia cu dosarele vechi, fiecare ştiţi ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm! De două luni, unii din ei liberi, nu iese niciun rechizitoriu. Numa unii şi aceiaşi fac dosare. Unii s-au încurcat cu legea şi-au făcut trei rechizitorii anu trecut, mamă ce mult am lucrat, suntem tari. Cu trei rechizitorii nu facem treabă”, își ia Kovesi la rost subordonații.

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi