Skip to content
Politică

INS, anunț îngrijorător. Ce se întâmplă cu femeile din România

Institutul Național de Statistică (INS) a făcut, în cursul zilei de luni, un anunț îngrijorător în ceea ce privește populația feminină din România.

Astfel, potrivit ultimelor statistici populația feminină din România este cu 3,1 ani mai îmbătrânită decât cea masculină, fapt ce îi îngrijorează pe cercetători.

„În mediul urban, ponderea femeilor din țara noastră este mai pronunțată decât în cel rural; 5.582,9 mii locuiesc la oraș, reprezentând 52,2% din totalul populației urbane. În mediul rural, ponderea populației feminine este de 49,9%. Populația feminină a avut o pondere mai mare decât populația masculină în 40 de județe, excepție făcând județele Vaslui și Tulcea. Cea mai mare pondere a femeilor vârstnice (de 65 de ani și peste) a fost înregistrată în județele Satu Mare, municipiul București și Prahova, iar cea mai scăzută în Bistrița-Năsăud și Covasna”, se arată într-un comunicat al INS, potrivit Romaniatv.net

Mai mult, potrivit acestuia, cele mai multe femei vârstnice trăiesc în mediul rural (53,2% din totalul femeilor de 65 ani și peste).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *