Skip to content
Economie

INS: Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor crescut în 2020 faţă de anul 2019 ca serie brută cu 4,2%

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor în termeni nominali a crescut în 2020 faţă de anul 2019 ca serie brută cu 4,2%, a anunţat joi Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit news.ro.

„În anul 2020 comparativ cu anul 2019, în termeni nominali, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie brută a crescut pe ansamblu cu 4,2% datorită creşterilor înregistrate de cifra de afaceri din: activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+23,4%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+4,5%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+3,6%) şi activitǎţile decomunicaţii (+2,1%). Scăderi au înregistrat activităţile de transporturi (-1,4%)”, arată datele INS.

" "
" "

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 8,8% datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de comunicaţii (+18%), activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+15,9%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+13,5%).

Scăderi au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (-12,1%) şi activităţile de transporturi (-0,7%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 2,9%.

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 11,7% datorită creşterii cifrei de afaceri din activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (+22%), activităţile de transporturi (+15,2%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (+12%), activităţile de comunicaţii (+10,7%) şi din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (+6,5%).

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2020, comparativ cu luna decembrie 2019, în termeni nominali, a crescut pe ansamblu cu 9,4%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

*PS News folosește fluxul de știri al agenției News.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *