Skip to content
Politică

INS confirmă: Creştere de 5,8% în economia României

smart-money.co

Produsul Intern Brut a crescut cu 5,8%, pe seria brută, în primele șase luni ale anului în curs, comparativ cu perioada similară din 2016, și cu 5,7% pe seria ajustată sezonier, conform datelor provizorii, date marți publicității de Institutul Național de Statistică (INS).

Trimestrul II vine cu noi date legate de PIB, mai exact, in termeni reali, acesta este mai mare cu 1,6% faţă de trimestrul I din 2017. Toate ramurile economiei, mai puţin cea a construcţiilor au adus contribuţii semnificative la creşterea PIB-ului. Spre exemplu, industria a adus un plus de 1,7%, cu o pondere de 23,3% la formarea PIB și al cărei volum de activitate s-a majorat cu 7,3%,  relatează dcnews.ro.

Printre acestea se mai regăsesc şi: hoteluri și restaurante cu o creştere de 1,5%, cu o pondere de 19,5% la formarea PIB și al căror volum de activitate s-a majorat cu 8,1%; informațiile și comunicațiile cu un plus de 0,8%, cu o pondere mai redusă la formarea PIB (6,0%), dar care au înregistrat o creștere semnificativă a volumului de activitate (12,7%); activitățile profesionale, științifice și tehnice; activități de servicii administrative și activități de servicii suport (+0,7%), cu o pondere de 6,7% la formarea PIB și al căror volum de activitate s-a majorat cu 10,6%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *