Skip to content
Economie Societate

INS: Mai mulţi turişti în septembrie. S-a depăşit numărul de 1,3 milioane

Sosirile înregistrate în unităţile de primire turistică au crescut cu 1,1% în septembrie, faţă de aceeaşi lună din 2018, iar înnoptările au înregistrat un avans de 1,5%, potrivit datelor anunţate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În luna septembrie 2019, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, atât sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au crescut cu 1,1%, respectiv 1,5%”, se arată în comunicat.

" "

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna septembrie au însumat 1,31 milioane, iar înnoptările au fost 3,03 milioane, scrie news.ro.

În luna septembrie 2019, din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 78,1%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 21,9%.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (75,4% din total turişti străini), iar din aceştia 85,7% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Durata medie a şederii în luna septembrie 2019 a fost de 2,4 zile la turiştii români şi de 1,9 zile la turiştii străini.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna septembrie 2019 a fost de 37,7% pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu 0,8 puncte procentuale faţă de luna septembrie 2018.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *