Skip to content
Politică

INS precizează că nu face sondaje electorale

Institutul Naţional de Statistică (INS) avertizează cetăţenii că sunt semnale că persoane care îşi arogă calitatea de lucrători ai direcţiilor de statistică fac pseudosondaje electorale, INS precizând că nu are în atribuţii şi nu se ocupă cu astfel de cercetări sociologice.

În ultima perioadă, semnale venite din teritoriu, mai ales din municipiul Bucureşti, arată că persoane, arogându-şi calitatea de lucrători ai direcţiilor de statistică, efectuează telefonic pseudosondaje privind participarea şi intenţiile de vot la apropiatul scrutin prezidenţial”, anunţă INS într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Faţă de această situaţie, pentru a stopa şi preveni asemenea demersuri care constituie o încălcare flagrantă a legii, Institutul Naţional de Statistică atenţionează toţi cetăţenii României că statistica oficială nu are în atribuţii, nu a efectuat şi nu efectuează niciun fel de cercetări sau sondaje cu caracter electoral”, se mai arată în comunicat.

Institutul Naţional de Statistică recomandă, totodată, tuturor persoanelor care primesc asemenea apeluri să sesizeze imediat incidentul organelor abilitate cu respectarea şi aplicarea legii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *