Skip to content
Politică

UPDATE/INS a publicat evoluția PIB. A avut sau nu Ponta dreptate?

UPDATE

Într-o postare pe pagina sa de facebook, premierul Victor Ponta transmite faptul că datele INS confirma ca PIB in trimestrul III din 2014 a fost cu 1,9% mai mare fata de cel precedent. Iar fata de acelasi trimestru din 2013 Romania are o crestere economica de 3,2%.

„Este o zi foarte buna pentru Romania! Datele INS confirma ca PIB in trimestrul III din 2014 a fost cu 1,9% mai mare fata de cel precedent. Iar fata de acelasi trimestru din 2013 Romania are o crestere economica de 3,2%!

Mai mult, se confirma faptul ca nu am fost niciodata in recesiune. In trimestrul I a fost o crestere de 0,5% fata de cel precedent din 2013, care oricum a fost unul foarte bun.

In 2014 Romania va fi printre primele 3 tari din UE la crestere economica!”, a afirmat premierul Victor Ponta.

 

Institutul Național de Statistică a publicat, vineri dimineață, evoluția Produsului Intern Brut pentru trimestrul III al anului 2014, după controversa provocată de o declarație a premierului Victor Ponta cu privire la creșterea economică a României, notează dcnews.ro.

Produsul intern brut în trimestrul III 2014 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,9%, comparativ cu trimestrul II 2014.
Faţă de acelaşi trimestru din anul 2013, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 3,2% pe seria brută şi cu 3,3% pe seria ajustată sezonier.

În primele nouă luni ale anului 2014, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu acelaşi interval al anului 2013, cu 2,8%, pe seria brută şi cu 3,1% pe seria ajustată sezonier.

În urma revizuirii seriei brute conform Sistemului European de Conturi şi a seriei ajustate sezonier, Produsul intern brut a scăzut în trimestrul II 2014 cu 0,3% faţă de trimestrul I 2014 şi a crescut în trimestrul I 2014 cu 0,5% faţă de trimestrul IV 2013.

2 comentarii la “UPDATE/INS a publicat evoluția PIB. A avut sau nu Ponta dreptate?

  1. De ce nu dati si traducerea directa ??? DECI PONTA A AVUT DREPTATE ! NICI MACAR NU AM FOST IN RECESIUNE TEHNICA !!! Unde te-ai ascuns mai, nemtalaule, cu imbecilii tai cu tot ???
    Ati inteles, basisitilor, sau trebuie sa va desenam ? Deci trimestrul I este + 0,5%, trimestrul II este – 0,3%, trimestrul III este +3,3 %. Adica nu ai doua trimestre de scadere, ci decat unul de -0,3%. Adica nu ai recesiune, nici macar tehnica ! Deci, citez din Basescu pentru basisti : Ba, liniste, ce dracu !!! :)))))))

  2. Danny, stai jos, esti prost, nu vezi ca toate sunt in recesiune, nu sunt locuri e munca, se fura ca-n codru? Zic sa mai gandesti si tu puti, daca nu esti platit sa postezi. Iti spun de unde e cresterea, din agricultura, bani adusi de romani din afara. Nu vezi ca nici nu suntem lasati sa votam prin afara, ne facem de ras, 22 de km de autostrada pe an??? Zic sa nu te duci la vot ca inca iti curge saliva din gura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *