Skip to content
Economie

INS: Scădere cu 34% a cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei

unsplash.com

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut în primele opt luni faţă de perioada similară din 2019 ca serie brută cu 34%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 34,6%, a informat joi Institutul Naţional de Statistică (INS).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2020 a înregistrat o cifră de afaceri cu 34% mai mică comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 august 2019, influenţată de reducerea cifrei de afaceri la: activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-48,6%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-37,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-31%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-23,8%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-15%)”, arată datele INS.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele opt luni, a înregistrat o cifră de afaceri cu 34,6% mai mică faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

De asemenea, în perioada ianuarie-august 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 12,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-18%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-9,5%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-0,9%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 78,7%, scrie news.ro.

În primele opt luni din acest an, faţă de aceeaşi perioadă din 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 11,7%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 11,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-13,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-10,1%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-9,6%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-8,4%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,3%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2020, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 7,9%, datorită creşterilor înregistrate la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+35%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+7,4%) şi la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3,6%).

Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-1,9%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-1,6%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 7,7%.

Volumul total alcifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2020, comparativ cu luna august 2019, aî nregistrat o creştere cu 1,5% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+101,4%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+2,4%).

Scăderi au înregistrat activităţile din comerţul cu pieseşi accesorii pentru autovehicule (-0,6%) şi din comerţul cu autovehicule (-0,1%). Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2020, a înregistrat o creştere cu 2,5% faţă de luna august 2019.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 22,4% mai mică comparativ cu luna august 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-45,2%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-29,6%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-27,7%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-16,3%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au crescut cu 7,9%.

Activitatea deservicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2020 a scăzut cu 28%, comparativ cu luna august 2019.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *