INS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 2% în primele 10 luni

Sursa foto: Wikipedia

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele 10 luni din acest an faţă de perioada corespunzătoare din 2022 atât ca serie brută, cu 2,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,2%, a anunţat, miercuri, Institutul Naţional de Statistică (INS).

Evoluţia pe serie brută din primele 10 luni a avut loc datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,7%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,4%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,6%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2023, comparativ cu perioada corespunzătoare din 2022, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 2,2%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,2%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,8%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna octombrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 1,3%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,9%), vânzările de produse nealimentare (+1,2%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,7%).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: