INS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 2% în primele nouă luni

cumpărături market
Sursa foto: Unsplash

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele nouă luni ale anului în curs, faţă de perioada similară din 2022, atât ca serie brută, cu 2,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,2%, a anunţat, miercuri, Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a urcat în primele nouă luni ale anului datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,4%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,1%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, datorită creşterilor consemnate la vânzările de produse nealimentare (+3,7%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,1%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2,2%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna septembrie 2023, comparativ cu septembrie 2022, a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 0,9%, ca urmare a scăderii înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-9,3%). Creşteri au înregistrat vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,9%) şi vânzările de produse nealimentare (+0,8%).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: