INS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,2%, în primele 11 luni

Bani
Sursa foto: Inquam Photos /Octav Ganea

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele 11 luni, faţă de perioada similară din 2022, atât ca serie brută cu 2,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,3%, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

”Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-30.XI.2023, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2022, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 2,2%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,5%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,7%”, arată datele INS.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.XI.2023, comparativ cu perioada 1.I-30.XI.2022, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 2,3%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+4,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,3%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 3,1%.

Noiembrie 2023 comparativ cu octombrie 2023

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 4,1%, datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+14,3%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-7,3%) şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-1,7%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, în luna noiembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, cu 1,7%, datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,9%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,2%.

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au rămas la acelaşi nivel.

Noiembrie 2023 comparativ cu noiembrie 2022

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: