Înșelăciunea pusă la cale de George Simion: cum „vinde” case care nu există

George Simion, sursa foto: Facebook

George Simion, candidatul AUR la alegerile prezidențiale, a pus la cale o schemă de înșelăciune. Acesta anunță că „vinde” case la prețuri foarte mici, deși el nu deține aceste locuințe și ele nu există în realitate. Votanții săi sunt înșelați, în timp ce Simion este interesat doar de datele personale.

George Simion s-a lansat în campanie cu marea promisiune de a construi case pentru români, la prețuri cu mult sub nivelul actual. Candidatul AUR promite apartamente cu 2 camere la 35.000 de euro oriunde în țară. Un apartament cu 3 camere ar fi 50.000 de euro, iar unul cu 4 camere ar ajunge la 70.000 de euro.

Contracte fără case

George Simion îi îndeamnă pe votanții săi să-și aleagă casa și să semneze contractul pentru „planul Simion”. Acest „contract” online al lui George Simion le cere votanților să aleagă județul în care doresc locuința.

„Locația exactă va fi stabilită la semnarea antecontractului de vânzare-cumpărare”, precizează Simion cu litere foarte mici.

George Simion vrea să vândă case oamenilor chiar dacă el nu deține aceste case. Induce ideea falsă că prin semnarea acestui „contract” online oamenii vor primi case dacă George Simion va ajunge președintele României.

Candidatul AUR încearcă să-și cumpere voturile cu promisiunea unor case care nu există în realitate. Simion nu poate face campanie electorală cu niște case inventate. Induce în eroare, înșală și își bate joc de persoanele care într-adevăr își doresc o casă.

Promisiunea lui George Simion amintește de Dan Diaconescu, care în 2012 promitea 20.000 de euro pentru fiecare român. Sau promisiunea lui Sorin Oprescu cu autostrăzile suspendate, ori promisiunea lui Nicușor Dan cu trenul urban deși nu există cale ferată sau stații.

De ce casele lui Simion sunt o fantezie

Statul român nu are companii pentru a construi case. Chiar dacă Simion ar înființa o astfel de companie, România are deficit de forță de muncă în construcții, deci i-ar fi foarte greu să găsească suficienți muncitori și mai ales calificați. Dar George Simion este un capitalist care apără companiile private, deci nu va apela la companii de stat. În planul său vorbește de mai multe ori despre protejarea companiilor private.

Dacă George Simion va apela la companii private, atunci este imposibil să construiască cu un preț de 500-600 euro/mp așa cum anunță. În capitală, un apartament chiar și la periferie are un preț de peste 1.000 de euro/mp. De asemenea, materialele de construcții s-au scumpit foarte mult în ultimii ani și prețurile pentru case au crescut și ele.

„Ne-au spus unii și alții că nu e posibil să construim case la 35.000 de euro. Este un preț de producție dacă ai terenul la dispoziție și utilitățile. Este un preț realist la 500-600 de euro metru pătrat în condițiile de astăzi, în 2024”, a declarat candidatul AUR.

Colectarea datelor, adevărata intenție a lui George Simion

„Contractul” pus la dispoziție are doar rolul de a colecta datele personale ale votanților: nume și prenume, numărul de telefon, județul în care locuiesc și CNP-ul. George Simion nu are case de vânzare și prin urmare nu poate fi vorba de niciun contract, care lasă impresia că cineva și-ar achiziționa o casă. Cea mai mare problemă este colectarea CNP-ului. Dacă cetățenii își vor lăsa CNP, acesta va putea fi folosit la orice. Doar cu CNP-ul se pot face multe înșelăciuni și cineva se poate trezi cu un credit la bancă sau alte probleme.

De asemenea, CNP-ul poate fi folosit și pe lista de semnături pentru depunerea candidaturii. George Simion poate lua datele personale și să le treacă pe lista sa de susținători. De multe ori, cetățenii au fost înșelați după ce au dat CNP-ul unor persoane necunoscute.

Cine administrează datele personale

Datele pe care Simion le colectează pot fi folosite după cum dorește echipa acestuia.

„Dacă este necesar pentru interesele noastre legitime (sau ale unei părți terțe), iar interesele și drepturile dumneavoastră fundamentale nu sunt vătămate”, spune politica GDPR de pe site-ul lui Simion.

„Interesele noastre legitime” nu sunt definite și se traduce prin orice consideră echipa lui Simion un interes. De asemenea, aceștia precizează că datele personale pot ajunge la „terți”, care nu sunt definiți.

„Părțile implicate sau care vor fi implicate în punerea în executare a programului “Planul Simion” sau a contractului semnat cu Dl. George Simion ori în gestiunea bazei de date constituite din înscrierile în „Planul Simion”. Terți către care am putea alege să transferăm sau să fuzionăm părți ale activității”, precizează site-ul lui Simion.

Terții pot fi orice companie, orice instituție, oricine va colabora cu George Simion sau oricine va fi interesat de baza de date a liderului AUR. Candidatul la prezidențiale poate da baza de date către oricine. În momentul în care o persoană a semnat „contractul” și a declarat că e de acord cu folosirea datelor personale, atunci echipa liderului AUR poate să facă ce vrea cu CNP-ul și celelalte informații.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: