Skip to content
Politică

Insistențele lui Zamfir au dat roade: Isărescu va merge la Comisia economică

paginadebanci.ro
" "

Insistențele senatorului PNL Daniel Zamfir au dat roade: guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, va merge să fie audiat la Comisia economică din camera parlamentară superioară.

Comisia (condusă în prezent de către senatorul liberal Florin Cîțu) organizează joi o întâlnire cu membrii Consiliului de Administraţie (CA) al Băncii Naţionale a României, având ca temă „Evoluţia inflaţiei şi implicaţiile pentru economia României”, potrivit unui anunţ postat pe pagina de internet a Senatului.

" "

Purtătorul de cuvânt al băncii centrale, Dan Suciu, a declarat pentru Agerpres că din partea instituţiei va participa guvernatorul Mugur Isărescu.

Rata anuală a inflaţiei a urcat în februarie 2018 la 4,7%, de la 4,3% în ianuarie 2018, pe fondul scumpirii mărfurilor alimentare cu 3,74% şi a celor nealimentare cu 6,27% comparativ cu luna februarie 2017, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

În luna februarie a acestui an, BNR a revizuit în creştere la 3,5%, de la 3,2%, prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an. Pentru sfârşitul anului 2019, Banca Națională estimează o rată a inflaţiei de 3,1%.

Conform BNR, accelerarea ratei anuale a inflaţiei în primele trei trimestre ale anului 2018 este determinată de acele componente ale coşului de consum exogene sferei de acţiune a politicii monetare. Epuizarea acestui puseu inflaţionist are ca efect reintrarea indicatorului în intervalul ţintei începând cu ultimul trimestru din 2018.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *