Skip to content
Coronavirus

INSP: 200 cazuri de SARS-COV2 cu tulpina britanică, depistate până acum în România

Facebook

Până marţi, în România au fost depistate 200 de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie a virusului SARS-CoV-2, potrivit directorului Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol.

Până astăzi aveam înregistrate în ţara noastră 200 de astfel de tulpini„, a spus Adriana Pistol, într-o conferinţă de presă. De asemenea, întrebată dacă au mai fost depistaţi copii printre pacienţii la care s-a izolat tulpina din Marea Britanie, Pistol a răspuns: „Nu ştiu să mai fie alţi copii la acest moment„.

Şefa INSP a afirmat că persoanele care se vaccinează pot solicita eliberarea pe e-mail a certificatului de vaccinare, printr-o solicitare adresată centrului de vaccinare. Autorităţile au anunţat că miercuri va fi atins pragul de un milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19 la nivel naţional.

Noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie circulă deja în jumătate dintre județele țării și există o probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul României în viitorul apropiat, arată Institutul Național de Sănătate Publică într-o analiză din 23 februarie a primelor 136 de cazuri de infectare cu această tulpină confirmate oficial în România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *