INSP: 22 de cazuri de infecție cu virusul West Nile, înregistrate până în prezent/ Dintre aceşti pacienţi, unul a murit

Sursa foto: Pixabay

Un număr de 22 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost înregistrate în România, de la începutul lunii iunie până în prezent, dintre care două sunt considerate cazuri probabile. Unul dintre aceşti pacienţi a murit, se arată în raportul publicat de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit celui mai recent raport publicat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, de la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile (3 iunie 2024) până în 22 august s-au înregistrat 22 de cazuri, dintre care 20 de cazuri confirmate şi 2 cazuri probabile de infecţie cu virusul West Nile. Din aceste cazuri, o persoană a decedat.

Cazurile s-au înregistrat la următoarele grupe de vârstă: 20-29 de ani (un caz), 40-49 de ani (două), 50-59 de ani (trei), 60-69 de ani (şapte), 70-79 de ani (şase), peste 80 de ani (trei).

Dintre pacienţi, 19 sunt bărbaţi şi trei femei.

Distribuţia pe judeţe a cazurilor (în funcţie de unitatea teritorială de expunere) este: municipiul Bucureşti (4), judeţul Bistriţa-Năsăud (2), Botoşani (1), Cluj (1), Dâmboviţa (1), Giurgiu (2), Ilfov (2), Mureş (2), Prahova (1), Satu Mare (2), Suceava (4).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: