Skip to content
Societate

INSP: 87 de infectări cu varianta Delta a coronavirusului în România

facebook

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat că 87 de persoane au fost testate pozitiv în România cu tulpina Delta (indiană) a coronavirusului. Mai mult de jumătate dintre cazuri sunt în 18 focare din 7 județe. Trei persoane au decedat din cauza acestei forme de SARS-CoV-2. Niciuna nu era vaccinată.

Datele INSP arată că, până pe 11 iulie, în România au fost confirmate 87 de cazuri cu varianta Delta. 56% (49 cazuri) se află în 18 focare, dintre care 13 familiale (22 cazuri) și 5 de colectivitate (27 cazuri), din 7 județe: Argeș (3), Bacău (1), Brașov (1), Dolj (4), Ilfov (3), Iași (1), Teleorman (1) și municipiul București (4).

În cazul a trei focare a fost menționat istoricul de călătorie în India, iar într-un al patrulea în Finlanda. 31 de cazuri (adică 36%) nu au nicio legătură epidemiologică menționată.

Victimele variantei Delta de coronavirus în România:

o femeie de 72 de ani, din județul Argeș, care avea condiții medicale preexistente

un bărbat de 62 de ani, din județul Bacău, cu istoric de călătorie în Irlanda, având condiții medicale preexistente

un bărbat de 35 de ani, din județul Bacău, cu istoric de călătorie în Finlanda, având condiții medicale preexistente; a fost sursa unui focar familial cu 5 cazuri de COVID-19, din care 4 confirmate cu varianta Delta.

Niciuna dintre cele trei persoane decedate nu era vaccinată anticoronavirus.

„În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta”, a transmis INSP.

În total, în România au fost depistate 1.776 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare din 2.373 de secvențieri, rata de confirmare fiind la 75%:

Varianta Alpha (britanică) – 1.655 cazuri

Varianta Beta (sud-africană) -11 cazuri

Varianta Gamma (braziliană) – 23 cazuri

Varianta Delta (indiană) – 87 cazuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *