Skip to content
Sănătate

INSP: Peste 81% din decesele de COVID înregistrate în ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate

Facebook

Aproape 40% din totalul cazurilor de COVID din ultima săptămână au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Timiş, Cluj, Constanţa şi Braşov, conform raportului transmis joi, 3 februarie, de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

De asemenea, peste 52% din cazurile confirmate au fost raportate la persoane nevaccinate. În săptămâna 24-30 ianuarie, 52,3% din cazurile confirmate şi 81,6% dintre decesele înregistrate au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate, conform raportului INSP.

Dintre cei vaccinați care s-au îmbolnăvit, 45% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză, precizează INSP. De asemenea, 30% din totalul deceselor au fost înregistrate în judeţele Suceava, Iaşi, Prahova, Bihor şi Bacău.

Conform INSP, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 85,9% din totalul deceselor au fost la persoane de peste 60 de ani, iar 93,3% din cei decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată. Joi, 3 februarie, România a raportat peste 32.000 de cazuri noi şi 111 decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *