Skip to content
Coronavirus

INSP: Peste jumătate din cazurile de COVID-19, înregistrate în ultima săptămână în Bucureşti, Cluj, Timiş, Ilfov şi Iaşi

Facebook

Peste 54% din cazurile de COVID-19 înregistrate în săptămâna 28 martie – 3 aprilie au fost în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Timiş, Ilfov şi Iaşi, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Peste 37 la sută din decese au fost în Dolj, Prahova, Arad, Galaţi şi Bucureşti.

Conform raportului întocmit de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul INSP, în săptămâna 28 martie – 3 aprilie, 54.5% din cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Timiş, Ilfov si Iaşi.

Totodată, 40,6% din cazurile confirmate au fost înregistrate la nevaccinaţi. Dintre persoanele vaccinate care s-au îmbolnăvit, 50% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză. În aceeaşi săptămână, 37,6% din totalul deceselor au fost în Dolj, Prahova, Arad, Galaţi si Bucureşti, iar 76,2% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei până în prezent, 86,3% din totalul deceselor au survenit la persoane cu vârsta peste 60 de ani. Astfel, 54,6% din decese au fost la bărbaţi, iar 93,6% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *