Skip to content
Politică

Inspecția Judiciară i-a albit pe procurorii care l-au anchetat pe polițistul acuzat de pedofilie

nasul.tv

Inspecția Judiciară i-a albit pe procurorii care l-au anchetat pe Eugen Stan, polițistul acuzat de pedofilie.

Mai precis, IJ a clasat acţiunea ce viza modul în care procurorii au instrumentat dosarul deschis în 2016 poliţistului Eugen Stan, acuzat de agresiune sexuală, informează Adevărul.ro.

În ianuarie, Inspecţia Judiciară se sesizase din oficiu în legătură cu modul în care procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au instrumentat un dosar deschis în 2016, după ce o femeie a reclamat faptul că a fost agresată sexual de poliţistul Eugen Stan.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat ca urmare a informaţiilor apărute în presă privind tergiversarea de către procurori a anchetei în acest dosar.

Într-un comunicat de presă transmis joi, instituția condusă de Lucian Netejoru spune că verificările au vizat tergiversarea cercetărilor în trei dosare, fiind pusă în discuţie săvârşirea abaterii disciplinare de către procurori. Potrivit IJ, în două cauze cu autori necunoscuţi, vizând fapte de agresiune sexuală, dosarele au fost instrumentate iniţial de Parchetele de pe lângă Judecătoriiile Sectorului 5 şi, respectiv, 6. Ca urmare a declinării, acestea au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *