Skip to content
Politică

Inspecție la CEC din cauza unui fin al lui Blaga

wall-street.ro
" "

O inspecție a fost declanșată la CEC din cauza unui om de afaceri despre care presa a scris că ar fi unul dintre finii senatorului PNL Vasile Blaga, fost co-președinte al Partidului Național Liberal.

Inspectorii Ministerului Finanțelor Publice (MFP) au declanșat un control la CEC Bank, pentru a verifica, potrivit Profit.ro, cum o firmă condusă de un om de afaceri indicat public drept finul fostului copreședinte al PNL, Vasile Blaga, a primit un credit de 3,2 milioane euro pentru a cumpăra un hotel în Viena. Ulterior, firma ar fi vândut hotelul și a intrat în insolvență. Finanțele au cerut și ajutorul BNR în acest control.

" "

CEC este bancă de stat controlată de către MFP.

În 2008, firma în cauză, Bella Consulting Construction din Satu Mare, a obținut un credit în cuantum de 3,2 milioane de euro, pentru achiziționarea unui hotel de 4 stele în Viena.

Conform termene.ro, firma este implicată în construcții hidrotehnice și controlată de omul de afaceri Dumitru Pop, zis „Mitică Ofsaid”. Acesta ar fi finul lui Vasile Blaga, potrivit mai multor declarații publice ale senatorului independent Valer Marian (detalii AICI) și după cum relata AICI jurnalistul Ovidiu Ohanesian în 2009.

Același Valer Marian a indicat hotelul cumpărat de firma din Satu Mare, și anume Reither din lanțul Best Western. El arată că, ulterior, hotelul a fost vândut fără înștiințarea și solicitarea acordului CEC Bank, iar suma obținută nu a fost încasată în contul restanțelor la credit.

În 2011, firma a intrat în insolvență și are acum datorii bugetare de circa 8,4 milioane lei, iar hotelul, între timp retrogradat la 3 stele, este anunțat astăzi ca fiind închis.

Inspectorii Finanțelor au cerut sprijinul Băncii Naționale a României, pentru a stabili dacă CEC Bank a respectat normele bancare la încheierea contractului de credit cu firma din Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *